UPDATE  Peste 2.000 de magistrati cer retragerea proiectului de modificare a legilor justitiei: Nu se mai poate accepta intoarcerea in timp, la reglementari existente anterior anului 1989

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 3 octombrie 2017, 9:22 Actualitate | Esenţial


 documente
(03 Oct 2017) DOC, 484KB
Peste 2.000 dintre cei peste 9.000 de magistrati din Romania (6.500 de judecatori si 2.900 de procurori) solicita, intr-un memoriu adresat premierului Mihai Tudose si ministrului Justitiei, Tudorel Toader, retragerea proiectului de modificare a legilor justitiei. Semnatarii memoriului atrag atentia ca "nu se mai poate accepta intoarcerea in timp, la reglementari legislative existente anterior anului 1989, prin readucerea justitiei sub control politic si largirea nepermisa a atributiilor ministrului Justitiei". Numarul magistratilor care au semnat memoriul era marti dimineata de 1.000 si a crescut seara la 2.000.

Semnatarii memoriului atrag atentia ca "nu se mai poate accepta intoarcerea in timp, la reglementari legislative existente anterior anului 1989, prin readucerea justitiei sub control politic si largirea nepermisa a atributiilor ministrului Justitiei". Magistratii mai subliniaza ca "Toate aceste modificari de esenta propuse de Ministrul Justitiei incalca flagrant MCV, rapoartele sale constante si fundamentele unei magistraturi firesti intr-un stat democratic. Aceste propuneri, odata intrate in vigoare, vor influenta cariera si activitatea profesionala a magistratilor pentru o perioada indelungata si vor produce dezechilibre in sistemul judiciar, aspecte ce au fost condamnate de Comisia Europeana in repetate randuri."


Numarul magistratilor care au semnat memoriul era marti dimineata de 1.000 si a crescut in cursul serii la 1.700.

Magistratii mai arata, in memoriu, ca, desi avizul Consiliului Superior al Magistraturii nu este, potrivit legii, unul obligatoriu, el "nici nu poate fi nesocotit si desconsiderat".

Proiectul legilor justitiei nu va fi modificat, in ciuda avizului negativ al CSM, a declarat luni la Iasi ministrul Justitiei, Tudorel Toader. El a precizat ca nu se pune problema rescrierii proiectului de lege.


Lista celor 1.900 de magistrati care sustin memoriul, in documentul atasat.


Memoriul adresat de cei 1.900 de magistrati premierului si ministrului Justitiei:

"MEMORIU PENTRU RETRAGEREA PROIECTULUI DE MODIFICARE A "LEGILOR JUSTITIEI"
Guvernului Romaniei,
Domnului dr. Mihai Tudose,
Prim-ministru al Guvernului
Domnului prof. univ. dr. Tudorel Toader,
Ministrul Justitiei
Excelentele Voastre,

La 23 august 2017, intr-un document PowerPoint prezentat intr-o conferinta de presa, Ministrul Justitiei a propus un set de modificari pentru "legile justitiei" (Legea nr.303/2004, Legea nr.304/2004 si Legea nr.317/2004), fara studii de impact si fara o prealabila consultare asupra unor aspecte legislative esentiale, pentru asigurarea transparentei decizionale, in raport cu magistratii (judecatori si procurori) si societatea civila.

Proiectul a fost comunicat Consiliului Superior al Magistraturii, iar in sedinta din 28 septembrie 2017 Plenul a emis un aviz negativ asupra intregului proiect, tinand seama de voturile exprimate in numeroase adunari generale ale judecatorilor si procurorilor de la instante si parchete, in care au fost respinse, in proportie covarsitoare, intre altele, toate modificarile de esenta ale proiectului legislativ, privind reorganizarea Inspectiei Judiciare, ca structura cu personalitate juridica in cadrul Ministerului Justitiei, modificarile privind numirile la varful justitiei (procurorul general al Parchetului de pe langa ICCJ, prim-adjunctul si adjunctul acestuia, procurorul sef al DNA, adjunctii acestuia, procurorii sefi de sectie ai Parchetului de pe langa ICCJ si ai DNA, precum si procurorul sef al DIICOT si adjunctii acestora), modificarile propuse privind regimul raspunderii magistratilor, modificarile sistemului de recrutare a magistratilor - limita de varsta (30 de ani) pentru admitere la Institutul National al Magistraturii si cerinta vechimii in alta profesie juridica de minimum 5 ani, modificarile privind examenele de promovare in functii de executie, mentinerea bugetului instantelor judecatoresti la Ministerul Justitiei, precum si infiintarea in cadrul PICCJ a unei directii specializate avand competenta exclusiva de efectuare a urmarii penale pentru faptele savarsite de catre judecatori si procurori, indiferent de natura si gravitatea acestora.

Astfel, in anul 2017, in conditiile in care Romania este supusa in continuare, la 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeana, unui Mecanism de cooperare si verificare (MCV),1 tocmai pentru alinierea justitiei sale celor ale statelor cu traditii istorice democratice, nu se mai poate accepta intoarcerea in timp, la reglementari legislative existente anterior anului 1989, prin readucerea justitiei sub control politic si largirea nepermisa a atributiilor ministrului justitiei.

Toate aceste modificari de esenta propuse de Ministrul Justitiei incalca flagrant Mecanismul de cooperare si verificare, rapoartele sale constante si fundamentele unei magistraturi firesti intr-un stat democratic. Aceste propuneri,
odata intrate in vigoare, vor influenta cariera si activitatea profesionala a magistratilor pentru o perioada indelungata si vor produce dezechilibre in sistemul judiciar, aspecte ce au fost condamnate de Comisia Europeana in repetate randuri.

Prin Decizia nr. 2 din 11 ianuarie 2012, Curtea Constitutionala a Romaniei a apreciat ca, prin faptul ca are calitatea de membru al Uniunii Europene, statului roman ii revine obligatia de a aplica acest mecanism si a da curs recomandarilor stabilite in acest cadru, in conformitate cu dispozitiile art.148 alin.(4) din Constitutie, potrivit carora "Parlamentul, Presedintele Romaniei, Guvernul si autoritatea judecatoreasca garanteaza aducerea la indeplinire a obligatiilor rezultate din actele aderarii si din prevederile alineatului (2)".

Asadar, desi avizul Consiliului Superior al Magistraturii nu este, potrivit legii, unul obligatoriu, acesta nici nu poate fi nesocotit, desconsiderat, jurisprudenta recenta a Curtii Constitutionale a Romaniei dezvoltand si accentuand in mod deosebit o noua dimensiune a dispozitiilor art.1 alin.(5) din Constitutie ("In Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie"), in sensul atasarii continutului sau normativ a principiului colaborarii loiale intre institutiile si  autoritatile statului. Prin urmare, inclusiv normele legislative ce prevad avizul Consiliului Superior al Magistraturii trebuie interpretate in spiritul loialitatii fata de Legea fundamentala si obligatiei autoritatilor publice de a aplica Mecanismul de cooperare si verificare si a da curs recomandarilor stabilite in acest cadru.

Chiar daca proiectul contine si propuneri ale Consiliului Superior al Magistraturii, ale magistratilor ori ale asociatiilor profesionale, formulate de-a lungul timpului, acestea reprezinta simple corectii ale sistemului actual, pregatirea
neserioasa a unui veritabil "experiment judiciar", in lipsa oricaror studii si prognoze, putand determina consecinte foarte greu sau chiar imposibil de remediat.

Prin urmare, avand in vedere vointa majoritatii covarsitoare a magistratilor, va solicitam, pentru inlaturarea oricaror dubii privind deturnarea acestui proiect in defavoarea magistraturii, sa dispuneti retragerea sa (respingerea in Guvern, dupa caz, evitand inaintarea in Parlament), cerand Ministrului Justitiei sa initieze si sa dezvolte un dialog concret, efectiv, cu magistratii, Consiliul Superior al Magistraturii, asociatiile profesionale ale judecatorilor si procurorilor, pentru a imbunatati cadrul legislativ, dupa efectuarea studiilor de impact cuvenite si dupa prezentarea unor motivari serioase si credibile referitoare la modificarile propuse, in scopul modernizarii justitiei, in acord cu Mecanismul de cooperare si verificare.

Va rugam sa primiti, Excelentele Voastre, expresia inaltei noastre consideratii."


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7464 vizualizari

 • +32 (40 voturi)    
  foarte bine! (Marţi, 3 octombrie 2017, 9:36)

  liviu_ [utilizator]

  deci ma indoiesc ca tudorel o sa asculte...
  dracnea si tariceanu fac cat 100000 de magistrati si parerea a 4000000000 de romani!
  • +16 (18 voturi)    
   Slugarel Toader nu mai poate pretinde ca-s doar 3 (Marţi, 3 octombrie 2017, 11:49)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Slugarel Toader a zis ca 'doar 3 judecatori' din CSM au fost impotriva proiectelor PSD. A uitat sa spuna ca aia 3 rewprezeinta opinia altor cateva MII de judecatori care nu sunt membri CSM


   dar pt Slugarel Toader nu conteaza cate mii de magistrati sunt impotriva acestor legi PSD-iste, pt el conteaza doar ce-i ordona PENALUL Dragnea
   • +15 (17 voturi)    
    Respect pentru semnatari! (Marţi, 3 octombrie 2017, 15:08)

    AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    Se poate!
    • -1 (11 voturi)    
     Prea putin, prea tarziu (Marţi, 3 octombrie 2017, 15:45)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

     14 membrii CSM (din 19) au fost alesi de catre magistrati. Daca in 28 de ani sistemul nu s-a resetat si inca voteaza dinozauri, putin probabil sa se rezolve ceva cu o petitie pe care nu o semneaza nici macar jumatate din ei.
  • +13 (15 voturi)    
   batman (Marţi, 3 octombrie 2017, 11:54)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   reloaded, aka TT, nu se lasa.
   ce daca ati dat voi, CSM-ul, aviz negativ.
   l-ati dat la gramada, asa ca eu le trimit ca atare in parlament. ca acolo stiti si voi ca daddy scoate legea aprobata, ca doar avem majoritate.
  • +16 (18 voturi)    
   Consecinta (Marţi, 3 octombrie 2017, 13:02)

   CipCC [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Daca pierdem justitia vom avea asa:

   Mafia locala va lua avant( aici ma refer in special la partidele politice gen PSD si Alde si o data instalate isi vor pune oameni in toate institutiile cheie)

   Oamenii isi vor pierde increderea in stat=>> nu vor mai plati bani la stat( vor face evaziune) ci vor incerca sa fure si ei cat de mult pot ( se vor gandi: pai de ce sa dau bani la stat sa-i fure ei); =>> intoarcere in timp cu 15 ani

   Multi vor parasi rahatul asta de tara, sa nu-si piarda timpul, incercand in zadar , sa schimbe ceva.
 • +28 (36 voturi)    
  excelent ! (Marţi, 3 octombrie 2017, 9:50)

  lp [utilizator]

  oamenii implicati in sistem isi spun cuvantul, efectiv nu pot fi ignorati. Ei sunt cei mai in masura sa se pronunte. Pe langa ei, mai avem strada, se pare ca numai de acolo ne putem salva
  • -36 (50 voturi)    
   excelent (Marţi, 3 octombrie 2017, 10:10)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui lp

   A ieșit lista cu acoperiții din justiție.
   • +20 (32 voturi)    
    Esti un postac zanatic (Marţi, 3 octombrie 2017, 10:39)

    dexpropriat [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

    Nu ti se pare normal ca acesti oameni sa fie lasati sa dea sentinte judecand cu proprie minte, trebuie sa le spuna Tudorel ce si cum sa judece?
    • +17 (21 voturi)    
     Mazeta (Marţi, 3 octombrie 2017, 12:51)

     CipCC [utilizator] i-a raspuns lui dexpropriat

     E trol, nu-l lua in seama
     E client vechi
    • -2 (2 voturi)    
     nu (Miercuri, 4 octombrie 2017, 0:08)

     srpc [utilizator] i-a raspuns lui dexpropriat

     au dovedit prea adesea ca judeca stramb, deci trebuie sa dea socoteala
   • +8 (10 voturi)    
    spasiva tovarisci (Marţi, 3 octombrie 2017, 14:32)

    Cristica987 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

    spasiva
  • +1 (3 voturi)    
   Rusine Tribunalul Dambovița (Marţi, 3 octombrie 2017, 18:09)

   Barthales [utilizator] i-a raspuns lui lp

   Niciun judecător de la Tribunalul Dâmbovița nu a semnat lista!
   Felicitări celor 11 judecători de la Judecătoria Târgoviște, 3
   • +2 (4 voturi)    
    Erată (Marţi, 3 octombrie 2017, 18:27)

    Barthales [utilizator] i-a raspuns lui Barthales

    1 judecător de la Tribunalul Dâmbovița a semnat lista. Prea puțin.
    Să aibă vreo legătură cu faptul că Dâmbovița este sufocată de ciuma roșie?
    • +1 (3 voturi)    
     District Rovana si Tutuianu (Miercuri, 4 octombrie 2017, 0:02)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui Barthales

     Omerta e la Putere!
 • +26 (32 voturi)    
  Restauratie, ne intoarcem in timp, etatizam , (Marţi, 3 octombrie 2017, 9:56)

  ilex2013 [utilizator]

  facem companii de stat, numarul de bugetari este in crestere, sectorul privat in scadere, domnul Dragnea le stie pe toate si i-a decizii de la finante la sport ( va suna cunoscut nu??) asa ca justitia trebuie sa se alinieze tendintei generale de restauratie..
 • +21 (29 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 3 octombrie 2017, 9:56)

  [anonim]

 • +21 (31 voturi)    
  Demisia (Marţi, 3 octombrie 2017, 9:56)

  buncrestin [utilizator]

  Un ministru care vine in fata tarii si a profesionistilor din justitie cu o lege care in mod evident si fara echivoc are ca efect demolarea justitiei si punerea ei sub control politic nu mai poate beneficia de incredere pentru actiunile intrerpinse in continuare si prin urmare este imperativ necesara demisia sau demiterea sa. Domnul Toader s-a dovedit un continuator al domnului Iordache de care este legat prin acelasi fir ideologic anti-justitie si pro-coruptie.
 • +21 (29 voturi)    
  Dom Tudorel, ce inseamna domle 1000 de juzi ? (Marţi, 3 octombrie 2017, 9:59)

  Susufler0 [utilizator]

  Erdogan a arestat vreo doua, trei mii si matale nu poti sa nu tii cont de parerea unei cantitati mai mici ? :))

  PS. Mai ales cand fraierii ti se mai adreseaza si cu "Excelenta voastra" ! ;))

  PPS. Cum atarna talgerele balantei tale avandu-i intr-o parte pe Dragnea, Tariceanu si pe ceilalti zece,douazeci, treizeci de penali care conteaza iar in cealalta parte pe cei1000 de judecatori (si cati s-or mai strange pana la momentul la care trimiti proiectul de lege in guvern) care vi se opun ?
 • +17 (21 voturi)    
  "Dar cine sunt astia sa faca ei legea?" (Marţi, 3 octombrie 2017, 10:09)

  tartoru [utilizator]

  Parca il aud pe Draknea prin vocea lui Tudorel cel posedat sau "pesedat".
  Ha ha ha ha!
  Fratilor... imi vine sa urlu, sa plag si sa mor.
 • -13 (29 voturi)    
  O mie din cati? (Marţi, 3 octombrie 2017, 10:13)

  holinessdani [utilizator]

  Doar asa, pentru ca sa fie informatia completa.
  Asa ca chestie, nu ca ar avea vreo legatura, dar sa prezinti punctul de vedere a doar unei parti se cheama manipulare.
  • +13 (17 voturi)    
   1000 (Marţi, 3 octombrie 2017, 11:33)

   coloneze [utilizator] i-a raspuns lui holinessdani

   doar intr o yi de lansarea memorandumului. inca se semneaza. 2. sunt in total vreo 7000 de judecatori si procurori. 3. psd ul isi aroga majoritatea desi au fost votati de sub 18%din populatia cu drept de vot. 4. cei care nu semneaya nu inseamna ca sunt PENTRU ACESTE LEGI.
   • -11 (17 voturi)    
    gresit! (Marţi, 3 octombrie 2017, 11:54)

    cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui coloneze

    cei care nu semneaza sunt pentru aceste legi.
    asa cum cei care au stata casa in 2012 au fost pentru basescu
    • +7 (9 voturi)    
     Hm, ciudat (Marţi, 3 octombrie 2017, 14:32)

     Encounter [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

     Într-n mod foarte convenabil pentru tine, dar împotriva logicii confunzi/amesteci 2 chestii care nu sunt totuna!
     Cei care nu au votat ]n 2012 (sau măcar o parte dintre ei) au stat acasă tocmai că asta însemna un suport pentru Băse. Acum însă, cei care nu au votat mai pot vota (dovadă, numărul crește cu fiecare oră) și cu certitudine o parte dintre ei vor mai vota.
     Culmea ridicolului: un partid votat de 18% are tupeul să spună ceva despre reprezentativitate...
     Serios?
    • +1 (5 voturi)    
     si bine au facut (Marţi, 3 octombrie 2017, 14:53)

     om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

     hahaha, cum i'ar fi stat tzarisoarei condusa de un..kkrau !? :-)

     mai fraieri aia de statura acasa in 2016 ! din vara pana'n toamna....
   • -5 (13 voturi)    
    Deci sunt vreo 6 mii contra (Marţi, 3 octombrie 2017, 12:09)

    holinessdani [utilizator] i-a raspuns lui coloneze

    Un memorandun n-are nici o legatura cu votul la alegeri. Oare le amesteci din nestiinta sau din reavointa?
    PSD isi aroga majoritatea politica in parlament (si asa si e) si isi aroga castigarea alegerilor (si asa si e), pentru ca a fost partidul care a obtinut cele mai multe voturi.
    Totusi, e chiar simplu, face parte din lectiile de baza ale democratie dar tine si de bun simt si logica.
    Asta nu inseamna ca PSD e un fel de D-zeu si poate sa faca orice sau sa-si permita orice.
    Dar nici sa combatem o minciuna printr-o alta minciuna nu e bine.
    • +5 (7 voturi)    
     LA FINALUL ZILEI VOR FI PESTE (Marţi, 3 octombrie 2017, 14:35)

     coloneze [utilizator] i-a raspuns lui holinessdani

     2000
    • +6 (6 voturi)    
     CEI CARE SUNT CONTRA (Marţi, 3 octombrie 2017, 14:42)

     coloneze [utilizator] i-a raspuns lui holinessdani

     sa faca si ei o listat cu sustinatori sa vedem cati sunt, mai ales ca CSM ul a aviyat negativ. daca ar fi vrut ca legile sa mearga inainte, ei trebuiau sa fie primi care sa faca liste. asa ati vbt si in februarie. ca sunt doar 600 de mii in piata victoriei si restul se opu. cand a fost sa aduceti la cotroceni sustinatori ati fost 1000 de functionari din primarii si locatari neplatitori de impoyite.
 • -15 (29 voturi)    
  evident conflict de interese... (Marţi, 3 octombrie 2017, 10:13)

  demaGOGU [utilizator]

  ...niciun sistem nu se reformeaza de bunavoie, e nevoie de o privire critica, externa.
  • +13 (15 voturi)    
   Nu-i chiar asa (Marţi, 3 octombrie 2017, 11:29)

   JestersTear [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   O privire critica externa trebuie sa nu depinda nici in aval nici in amonte de schimbarile pe care doreste sa le produca. Ori in cazul nostru "privirea critica externa" este direct interesata si avantajata de schimbarile pe care doreste sa le produca. Adica nu prea este externa pana la urma.
   Astfel "reforma de bunavoie" devine "restauratie fortata". De exemplu o privire critica, externa si nord-coreana ar recomanda reintroducerea cartelelor de paine si doua ore de program TV pe zi pentru indreptarea societatii bolnave. Aaa... plus fara comentarii pe net. Si de fapt fara net.
  • +6 (8 voturi)    
   Mda (Marţi, 3 octombrie 2017, 11:48)

   Encounter [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Poate fi cum spui tu, sau poate fi revolta unor oameni de bună-credință împotriva unui ticălos aservit care încearcă să distrugă ce a mai rămas în picioare din Justiție.
   Eu pariez pe varianta a-2-a.
 • -14 (26 voturi)    
  :) (Marţi, 3 octombrie 2017, 10:59)

  Gigi Kent [utilizator]

  Parca pana acum era ordin pe unitate sa se spuna ca Justitia se intoarce pe vremea lui Nastase - Stanoiu. Acum se intoarce pe vremea lui Ceausescu. In curand or sa ajunga propagandistii binomisti cu reforma din Justitie in comuna primitiva :)
  • +14 (22 voturi)    
   Cu glume de autobaza, sa te duci la rusi! (Marţi, 3 octombrie 2017, 11:32)

   dexpropriat [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   Treburile sunt extrem de grave. Statul este acaparat de mafia rosie chiar si fara legile pro-penali ale lui tudorel. Dar daca legile intra in vigoare, atunci putem spune oficial ca traim in Dragnea Land si ca am imBelinat-o cu totii, inclusiv tu, cu rudele si prietenii tai, glumet de doi bani ce esti! Sau poate esti chiar unul din camarila securistilor (?)
   • -12 (18 voturi)    
    Aham... (Marţi, 3 octombrie 2017, 12:23)

    Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui dexpropriat

    Daca spui ca un partid e o "mafie" inseamna ca da, prin alegeri libere si deomocratice, o data la 4 ani, o "mafie" acapareaza statul. Acum este rosie adica social-democrata. Poate la alegerile urmatoare o sa aiba alta culoare. Cine stie ...

    In rest legile sunt ok. Legile sunt pro penali dar nici un mononeuronal ca tine nu e in stare sa explice de ce. O groaza e acoperiti binomisti din justitie se opun pentru ca isi pierd privilegiile si or sa inceapa sa aiba responsabilitati. BIG PROBLEM!

    In rest, la rusi sa te duci tu. Ca vad ca mori de grija lor.
    • +7 (11 voturi)    
     ai recunoscut ca erai carlan in dec 89 (Marţi, 3 octombrie 2017, 12:54)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

     implicit POTI merge la URSS, nu vei simti NIMIC ! esti ca unul de al lor !
     • -11 (13 voturi)    
      Asa daca e sa ne trimitem in ... (Marţi, 3 octombrie 2017, 14:20)

      Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      Asa daca e sa ne trimitem in diverse locatii si eu te pot trimite la spitalul de pacienti veseli. Ca sigur esti unul de-al lor.

      Hai Tudorele cu legile alea ca nu mai pot. Vreau sa faca toti securistii binomisti, toate trompetele din presa si de pe formuri infarct.
      • 0 (0 voturi)    
       Cu cretinoizi (Miercuri, 4 octombrie 2017, 17:05)

       Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

       precum postaci ca voi (xanti, tu, mazeta, demagogul si alte lepre) nici nu trebuie efort sa stii ce vor sustine. Cat mai rau pentru Romania, distrugerea statului de drept si a justitiei independente. PS trimisul in clinici psihiatrice e metoda veche la voi de pe vremea tatucului Stalin. Veniti cu ceva nou acum ca va fortati sa decrebilizati Internetul
    • +6 (10 voturi)    
     Vorbim de chestiuni ceva mai complexe (Marţi, 3 octombrie 2017, 13:06)

     dexpropriat [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

     Rosii (sau rusii) fac mai multa alba-neagra decat orice alt partid, in caz ca nu reusesti sa observi. Daca doar asta ai inteles, inseamna ca nu ai trecut bacalaureatul. Sau poate ca nu iti doresti sa existe cinste si adevar in tara asta...
     • -8 (10 voturi)    
      Exact... (Marţi, 3 octombrie 2017, 14:21)

      Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui dexpropriat

      Nu am trecut BAC-ul. Bine pa!

      Ce treaba are cinstea si adevarul cu interesele unor securisti nu stiu.
      • +3 (9 voturi)    
       exact (Marţi, 3 octombrie 2017, 15:18)

       Encounter [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

       Cred c e prima oară când suntem de acord, ăștia care vor modificările (tudorel&co) sunt niște securiști siniștri, care nu au nici o legătură cu adevărul sau cu cinstea. Bravo! Ai zis-o, în sfârșit.
  • +4 (10 voturi)    
   Important (Marţi, 3 octombrie 2017, 11:52)

   Encounter [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   De reținut e că Justiția ar da înapoi, indiferent cu cât timp în urmă. Important e că în loc să fie lăsată să-și facă treaba, Justiției i se pun tot felul de botnițe, cătușe, piedici, astfel încât să nu mai poată aduce hoții din politică în fața judecății.
   • 0 (0 voturi)    
    din politica? (Miercuri, 4 octombrie 2017, 0:12)

    srpc [utilizator] i-a raspuns lui Encounter

    si ceilalti 99,9%, care nu sunt politicieni dar sunt tot hoti, escroci, talhari, batausi, etc, trebuie tratati ca pana acum, cu ingaduinta?
    • 0 (0 voturi)    
     Oare (Miercuri, 4 octombrie 2017, 14:24)

     Encounter [utilizator] i-a raspuns lui srpc

     Oare te faci, sau chiar nu înțelegi? Țintele principale ale refacerii legilor despre care vorbim sunt distrugerea DNA și protejarea corupților de la nivel înalt. Hai să nu deviem de la subiect. Clar că nu cer clemență pentru hoți, dar aia momentan e o altă discuție. Și oricum, dacă ar fi să faci un Pareto, ai vedea că pagubele cele mai mari le fac tocmai cei care sunt obiectul de activitate al DNA, deci...
  • -6 (10 voturi)    
   pai, cum sa se intoarca (Marţi, 3 octombrie 2017, 14:49)

   om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   doar sa se invar
   ta pe loc, ca este taman acolo unde este, din 1947. mai 'nainte de al batran, cam pe vremea lui draghici si dej.
   ana, teo si cu dej, baga spaima in burgheji !

   numa' ca s'au amestecat oleaca lucrurile, cu burghejii, care ....e altii.
   intodeauna, burghejii noi le dau la cap alora vechi.
   reimpartirea averilor.
   si ar mai fi ceva, justitia de azi este muuult mai avuta ca cea de pe vremea lui al batran, si cu mai putine temeri de inavutire.
 • -4 (10 voturi)    
  12% (Marţi, 3 octombrie 2017, 11:49)

  om simplu din multime [utilizator]

  adica, marea majoritate/
  899 de precurori si restul juzi.
  deci, ca in viata, ca in piata, tzipetele minoritatii, ...oprimate.

  deci, pt. mine, doc. atasat nu este, sau e strict secret pt. ca nu se vede, oricate clickuri incercai. :-)

  mai bine ar face un memoriu cu modificarile propuse si l'ar inainta catre cele doua camere ale palavramentului, comisiilor de specialitate si sa ceara sa'si sustina punctele de vedere in fatza ccmisiilor cand se discuta proiectul.
  caci, conf. constitutiei, palavramentul este puterea legiiuitoare, legile se discuta si se voteaza acolo.

  cat de intoarcerea in timp, domnii....aaaa, magistrati(?) cred ca se refera ca nu doresc sa se intoarca la vremea de dinaintea datei de 30 dec. 1947...:-)))
  caci ce e azi, e continuitatea iepocii de aur, cand securitatea arata cu deshtu procurorului, iar inrobatul de la catedra izbeste cu ciocanul in conformitate....

  la asta cred ca se refera baietii din leatu' lui loazar,lascar, norica, stanoiu, monica, etc, precurori formati in dreptu' socealist, cel mai drept intre drepti, nu in dreptate.
  s'auzim de bine.
  • +4 (8 voturi)    
   hehe, din multimea vida poate (Marţi, 3 octombrie 2017, 12:39)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui om simplu din multime

   Ce-s aia "juzi", omule simplu de la Moscova? Ca in limba romana nu am auzit cuvantul asta. Schimbati si limba dupa ce ati schimbat istoria si ne-ati palmat TEZAURUL?
   • -6 (12 voturi)    
    juzi (Marţi, 3 octombrie 2017, 13:45)

    om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

    mai citeste.
    esti, probabil, omul ultra nou, analfabet functional.:-))

    ia de la dex online:
    júde (júzi), s. m. – 1. În vechea organizare socială, judecător municipal care îndeplinea uneori și funcția de primar cu puteri limitate. Apare în Moldova, cu acest nume, din 1409; funcția sa era pe viață și se transmitea. – 2. În Munt., în sec. XVII, om liber. – 3. În textele religioase, domn, domnitor. – 4. Judecător, magistrat.

    iti recomand mai multa lectura, cu atentie, ca poate mai ramai cu ceva :-))
    • +4 (6 voturi)    
     dar stai! (Marţi, 3 octombrie 2017, 16:31)

     transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui om simplu din multime

     Tu vorbesti inca romana care se vorbea pe vremea cand Basarabia si Bucovina erau parti ale ROMANIEI MARI? Felicitari!

     Dar vezi ca noi, astia de suntem si acum in Romania, nu mai folosim de decenii intregi "jude" ci judecator.

     Si nu, nici strugurilor nu le zicem "poame" si nici bunicului nu-i zicem "bunel".

     #omsimpludelaMOSCOVA :-)
     • -3 (5 voturi)    
      dar nici nu inseamna (Marţi, 3 octombrie 2017, 17:53)

      om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

      ca au fost scoase din limba romana, aaaa ?!
      cum spuneam voi astia ..noi, aveti un vocabular destul de limitat.
      nu e vina mea.:-))
   • -3 (9 voturi)    
    apropo de limba romana (Marţi, 3 octombrie 2017, 15:02)

    om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

    poti da o definitie a multimii vide ?!
    forteaza'ti oleaca vidul :-)
    • 0 (0 voturi)    
     Ei drăcie! (Miercuri, 4 octombrie 2017, 14:42)

     Encounter [utilizator] i-a raspuns lui om simplu din multime

     Un personaj care nu e în stare să folosească cratima dă lecții de limba română! Du-te!
  • +5 (9 voturi)    
   Buf! (Marţi, 3 octombrie 2017, 14:43)

   Encounter [utilizator] i-a raspuns lui om simplu din multime

   Chiar că ești ”simplu”, dacă nu ai fost în stare să identifici căsuța ”Documente”și să dai un click! Ok, dacă tu ești p$d-istul mediu... no wonder!
   • -2 (4 voturi)    
    nu ma mir (Marţi, 3 octombrie 2017, 17:54)

    om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui Encounter

    ca te cheama asa....
    ia mai citeste ce'am scris.
    • 0 (0 voturi)    
     HM (Miercuri, 4 octombrie 2017, 14:28)

     Encounter [utilizator] i-a raspuns lui om simplu din multime

     Mai citește tu, dar fie: ”deci, pt. mine, doc. atasat nu este, sau e strict secret pt. ca nu se vede, oricate clickuri incercai. :-)”.
     Vrei să-ți traduc ce ai scris chiar tu???
     Asta trebuie să fie o nouă culme!
 • +11 (13 voturi)    
  stii ca e grav cand se aduna toti trollii (Marţi, 3 octombrie 2017, 14:57)

  un oarecare [utilizator]

  mazeta demagogu cucuveaua mov gigikent toti sar sa apere reforma din jsutitie menita sa il salveze pe dragnea :)
  mai cu viata baieti! :) hai ca se poate :))
  • -13 (15 voturi)    
   Da vreau! (Marţi, 3 octombrie 2017, 15:27)

   Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui un oarecare

   Auzi, da explica-mi concret ce legatura are sula (respectiv procesul lui Dragnea) cu prefectura (respectiv legile justitiei).
   • +8 (10 voturi)    
    ehhh (Marţi, 3 octombrie 2017, 16:32)

    transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

    Faceti loc, faceti loc, Putin e pe primul loc!!!!
   • +2 (2 voturi)    
    Păi (Miercuri, 4 octombrie 2017, 14:46)

    Encounter [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

    Păi dacă nu ai văzut legătura până acum, ori ești un pic bătut de soartă (caz în care explicațiile sunt pierdere de timp, că oricum nu poți pricepe) ori nu vrei să o vezi și deci din nou explicațiile sunt pierdere de timp.
   • +1 (1 vot)    
    el e...prezent si plin de zel (Miercuri, 4 octombrie 2017, 17:50)

    un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

    zi mai cu viata,
    sari in fata si vorbeste la pl sa pareti mult ca o voce unitara a boborului
    traiasca partidu traiasca sarele de la rasarit
    PS: ti-a placut sa fii pionier cand erai mic?
  • +3 (3 voturi)    
   troli (Miercuri, 4 octombrie 2017, 0:22)

   peperoni [utilizator] i-a raspuns lui un oarecare

   am remarcat si eu ca sunt foarte agitati in ultima perioada, baga strambe la foc continuu, si intotdeauna dau vina pe altii...cred ca au mirosit ca ii paste exterminarea pe sefii lor, si implicit solda lor va disparea, ce sa faci daca nu ai pregatire decat de postac si manipulator...te pensionezi anticipat apoi
 • +5 (7 voturi)    
  Felicitari magistratilor... (Marţi, 3 octombrie 2017, 19:36)

  Fanfan la tulipe [utilizator]

  ...care sustin independenta justitiei!! Romania si magistratii nu mai accepta subordonarea justitiei politicienilor penali!!
 • +6 (6 voturi)    
  in sfarsit! (Marţi, 3 octombrie 2017, 23:09)

  revo [utilizator]

  Mai exista speranta!
  Desigur, Dragnea Sultan nu va sta cu mainile incrucisate, ci isi va pune la treaba slugile credincioase, incepand cu bubosul ministru, sustinut de CCR si de CSM-ul care se va primeni in curand cu noi PSD-isti, si va gasi o cale de a-i pune pe liber pe semnatari.
  Poate ca la anul, cand va deveni intaiul "despot luminat" la care visa acum 27 de ani Iliescu, ii va si aresta, dupa modelul Sultanului Erdogan. Sau ii va impusca in fata blocului, dupa modelul Tarului Putin. Sau poate ca nici nu va astepta pana la anul, ci va incepe executiile chiar de saptamana asta! Fiti pe faza, ca chestia asta nu va ramane asa, se va trece la represalii teribile.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by