Inscrierile pentru programul Loteria Vizelor 2019 incep marti de la ora 19.00, ora Romaniei si pot fi facute pana pe 7 noiembrie, dupa cum a anuntat pe Facebook Ambasada Statelor Unite la Bucuresti.

Inregistrarea este gratuita. Pe pagina de internet a Departamentului de Stat www.dvlottery.state.gov gasiti formularul de participare (E-DV) si informatiile complete pentru a trimite cererea de inregistrare.

Departamentul de Stat selecteaza persoanele printr-o tragere la sorti aleatorie facuta de un computer. Departamentul de Stat distribuie vizele DV pe sase regiuni geografice si nicio tara nu poate primi intr-un an mai mult de sapte la suta din numarul total devize DV.

Fiecare solicitant principal DV trebuie sa indeplineasca cerinta programului DV de educatie/experienta in munca avand:

- cel putin diploma de bacalaureat sau echivalentul educatiei liceale in S.U.A., definit ca absolvirea a 12 clase elementare si secundare

SAU

- doi ani de experienta in munca in ultimii cinci ani intr-o ocupatie care presupune cel putin doi ani de pregatire profesionala sau experienta pentru a profesa. Pentru a determina calificarea pe baza experientei in munca se va folosi baza de date O*Net Online a Departamentului Muncii al S.U.A.

Nu pot depune cerere de inregistrare decat persoanele care indeplinesc ambele cerinte.

In total, 50.000 de participanti vor fi selectionati aleatoriu, iar incepand cu 1 mai 2018 participantii vor putea folosi numerele unice de confirmare pentru a verifica daca au castigat, pe pagina de internet Entrant Status Check (Verificarea Statutului Inregistrarii) la www.dvlottery.state.gov.