Traficul pe DN 1 este blocat, luni dupa amiaza, intre Bucuresti si Brasov, pe centura de vest a municipiului Ploiesti, dupa ce 8 dintre cele 60 de butoaie cu nitrat aflate intr-un camion s-au raspturnat si a inceput sa se scurga o substanta, in zona existand pericol de explozie, anunta News.ro.

Potrivit datelor furnizate de catre Inspectoratul de Politie Judetean Prahova, DN 1 este blocat, luni dupa amiaza, la intersectia cu DN 1 A, iar traficul rutier este deviat dupa ce dintr-un camion care circula insotit de jandarmi si care transporta nitrati se produc scurgeri.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, Raluca Vasiloae, in camion 64 de butoaie incarcate cu cate 220 de litri de nitrat de monometilamina, iar opt dintre acestea s-au rasturnat, in conditii care nu au fost stabilite inca.

Din unele dintre butoaiele rasturnate se scurge nitrat, iar in conditiile in care la contactul cu o sursa de caldura aceasta substanta poate exploda, autoritatile au deviat circulatia.

Autoturismele sunt deviate pe rute ocolitoare, in timp de traficul rutier pentru TIR-uri a fost interzis in zona.