Sute de angajati din educatie au pichetat, luni, prefecturile, solicitand Guvernului Romaniei rezolvarea mai multor probleme cu care se confrunta sistemul de invatamant. Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Simion Hancescu, sustine ca a decis sa suspende protestele anuntate in zilele de 4 si 5 octombrie din fata Guvernului, cu speranta ca discutiile cu premierul Romaniei, Mihai Tudose, vor fi un inceput pentru implicarea autoritatilor in sistemul de educatie, pentru ca "nu trebuie sa mai purtam un dialog al surzilor".

Simion HancescuFoto: Agerpres

Potrivit liderului FSLI, Simion Hancesu, luni, angajati din educatie si membri de sindicat au pichetat refecturile din 24 de judete, incercand sa convinga guvernul sa rezolve mai multe probleme din sistemul de invatamant.

Simion Hancescu transmite ca "trebuie sa intelegem cu totii faptul ca dezvoltarea unei tari este strans legata de educatia acestei natiuni" si nevoia unui parteneriat dintre sindicate, ca reprezentanti legali ai angajatilor din educatie, Guvern, Parlament, Presedintie, precum si reprezentantii asociatiilor de parinti si elevi, este din ce in ce mai mare.

"Nu trebuie sa mai purtam un dialog al surzilor, iar vocea fiecarei parti implicate in acest proces de sustinere si dezvoltare a sistemului de invatamant trebuie sa fie auzita. Acesta a fost scopul protestelor care au avut loc astazi in mai multe judete din tara. Credem, de asemenea, ca dialogul scocial trebuie sa joace in continuare un rol fundamental in stabilirea unei strategii comune, in care interesul elevului sa fie mai presus de orice. Din acest motiv, federatia noastra a decis ca protestele anuntate in fata Guvernului Romaniei, in zilele de 4 si 5 octombrie 2017, sa fie suspendate pana la o data care va fi anuntata ulterior. Avem speranta ca discutiile purtate cu Premierul Romaniei vor fi un inceput in ceea ce inseamna implicarea autoritatilor in rezolvarea problemelor din sistemul de educatie", a declarat presedintele FSLI, Simion Hancescu.