UPDATE 10 octombrie: Suma necesara pentru interventia la Viena a fost stransa. Va multumim pentru sustinere.

”Dragi prieteni, colegi şi oameni solidari cu Laura, vă mulţumim pentru tot sprijinul şi susţinerea! Astăzi, cu ajutorul colegilor Laurei, am putut să ajungem la totalul de 127.921, 50 euro necesari intervenţiei la Viena. Laura va ajunge pe 17 octombrie la Viena şi ne rugăm ca ea să treacă cu bine peste această intervenţie. După cum vedeţi, suma a fost acoperită şi nu mai are nevoie, momentan, de suport financiar.”, se arata pe pagina de facebook de sustinere a Laurei.

Laura este un om de 33 de ani cu un suflet minunat si de un optimism cum rar iti este dat sa vezi, in ciuda tuturor problemelor pe care le are. Daca unii dintre noi visam la o casa, o masina, o avansare pe plan profesional, ea isi doreste doar sa traiasca.

In anul 2010, Laura a suferit un accident cardio vascular in urma caruia a ramas cu parapareza (tulburare de mers care in timp s-a agravat). In toti acesti ani i s-au pus diagnostice gresite. A urmat o serie de tratamente recomandate de medici, fizioterapie, inot etc. Tot timpul s-a tratat efectul, desi cauzele presupuse de medici (chimio si radioterapia facute la varsta de 16 ani pentru carcinom bazo-celular rino-faringe , probleme neurologice, etc.) erau demontate de investigatii care nu confirmau presupunerile.

A primit "sfaturi" de genul: "Du-te domnisoara acasa si fa miscare, ca de la lipsa de miscare ti se trage totul. Ar trebui sa te obisnuiesti cu problema pe care o ai, pentru ca asa ai sa fii toata viata".

In luna iunie 2017, a ajuns la urgenta pentru ca i s-a facut rau la birou. I s-a recomandat sa faca un IRM la coloana si pe vase. Din pacate diagnosticul pus in urma IRM-ului a fost unul cu totul neasteptat - disectie aorta de tip A (Stanford), tip I (DeBakey) si trebuie sa se intervina chirurgical de urgenta.

Pe langa acest diagnostic s-a mai descoperit ca valva stanga este nedilatata cu functie sistolica globala la limita inferioara a normalului, ceea ce face ca interventia chirurgicala sa fie si mai complicata si, totodata, cresc si riscurile. Pana acum am solicitat "second opinion" de la 5 medici de renume. Toti medicii se mira ca inca este in viata, cu diagnosticul asta nu se poate trai, riscul decesului este prezent permanent si nu are voie sa depuna nici cel mai mic efort fizic.

O parte din medici nu pot sa intervina deoarece nu au dotarile necesare. Singura solutie pe care o are este AKH in Viena, insa costurile se ridica la aproximativ 120.000 euro. Familia, colegii si prietenii ei s-au mobilizat dar ne este imposibil sa strangem aceasta suma fara ajutorul vostru.

Asadar, va rugam sa donati in contul de mai jos, orice suma o considerati voi, nu conteaza cat de mica este.

CONT Donatiii:

Nicola Oana Laura

RO39INGB0000999907263763

PayPal: http://paypal.me/LauraNicola

Mai multedetalii aici

Laura merita sa traiasca, iar cu ajutorul fiecaruia o putem salva.