Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, prezent la acest sfarsit de saptamana la Arad, a afirmat ca ministerul pe care il conduce este de acord si doreste trecerea Cetatii Aradului in circuitul civil, dar nu in orice conditii.

HotNews.roFoto: Hotnews

'Suntem preocupati de situatia Cetatii Aradului, dorim trecerea acesteia in circuitul civil si transformarea ei intr-un centru cultural si turistic. Dar preluarea Cetatii de catre municipalitate are un istoric mult prea lung, iar minciunile municipalitatii continua in cascada, fara nicio asumare. Valorificarea potentialului turistic al acesteia este inca o necunoscuta, dar realitatea este ca Gheorghe Falca este cel care se face vinovat de blocarea dezvoltarii turistice a municipiului Arad prin miscarile politice si administrative facute in cadrul acestui proiect', a declarat duminica, pentru Agerpres, ministrul Mihai Fifor.

In continuare acesta a spus ca MApN a incheiat in urma cu multi ani un protocol cu Primaria municipiului Arad pentru trecerea Cetatii in circuitul civil, dar municipalitatea nu a facut nimic pentru indeplinirea celor asumate prin acel protocol.

'Conform celor stipulate in protocolul amintit, termenul de preluare a Cetatii de catre Primarie era anul 2018, dar primarul Gheorghe Falca a transmis MApN solicitarea de prelungire a termenului de preluare a Cetatii pana in 2020', a sustinut Mihai Fifor.