Primaria Capitalei il acuza pe Vlad Voiculescu ca lanseaza informatii eronate in privinta salii de operatie la Spitalul Cantacuzino, PMB afirmand ca donatia Sandei Carciog Rizescu a fost folosita pentru reabilitarea salii si aparatura pentru maternitatea spitalului, iar toata aparatura pentru operatii a fost luata cu banii Consiliului General.

Sala operatii CantacuzinoFoto: Primaria Capitalei

Replica Primariei:

"Referitor la afirmatiile fostului ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, despre ,,o fapta incredibil de frumoasa si o mica manipulare marca PMB,, , va transmitem lista echipamentelor medicale, pentru sala de operatie, complet reabilitata din donatie, de la Spitalul clinic Dr. Ioan Cantacuzino. Toata aparatura a fost achizitionata cu banii de la Consiliul General al Municipiului Bucuresti, prin intermediul ASSMB.

1. Aparat de disectie cu ultrasunete: 20.000 lei

2. Lampa scialitica: 166.219 lei

3. Masa de operatie: 155.496 lei

4. Platforma electrochirurgicala: 603.429lei

5. Rafturi depozitare: 13.972 lei

6. Sistem climatizare: 425.59 1ei

7. Sistem deshis transport depozitare: 16.419 lei

8. Trusa chirurgie deschisa: 79.987 lei

9. Trusa instrumentar laparoscopic 89.980 lei

10.Sistem interdisciplinar de chirurgie endoscopica 1.216.501 lei

TOTAL 2.787.594 lei

In comunicatul de presa, transmis pe 25 septembrie 2017, precizam ca sala de operatie complet noua, din sectia de Chirurgie generala a fost complet reabilitata, in urma unei donatii, in valoare de 400.000 de euro, facuta de doamna Sanda Carciog-Rizescu.

Reabilitarea salii a costat 434.000 lei.

In comunicat spuneam, de asemenea, ca medicii vor opera in aceasta sala, folosind aparatura de ultima generatie, achizitionata din fondurile Primariei Municipiului Bucuresti( vezi lista de echipamente de mai sus).

In acelasi comunicat, mai precizam ca, din aceeasi donatie, Maternitatea Spitalului a fost dotata cu sase echipamente medicale moderne, dintre care, un ecograf performant, 4D, un cardiotocograf, lampi de examinare medicala si un incubator performant.

Donatia de la Spitalul clinic Dr. Ioan Cantacuzino a fost realizata prin intermediul domnului Ion Bals, executorul testamentar al doamnei Sanda Carciog Rizescu. Consideram regretabil ca gestul doamnei Carciog Rizescu a generat comentarii defaimatoare. Transmitem inca o data multumiri domnului Bals pentru implicare.

Consideram ca sanatatea este o prioritate pentru noi toti si toate gesturile nobile trebuie tratate cu respect si recunostinta. Orice comentariu nu poate fi decat nociv, cu atat mai mult cu cat nu se bazeaza pe informatii corecte.

In consecinta, este regretabil ca un asemenea gest generos este folosit cu rea credinta de fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu. Domnia sa a acreditat ideea falsa, potrivit careia, Primaria Bucuresti n-ar fi avut nicio contributie pentru ca personalul medical sa poata sa utilizeze, noua sala de operatie, dotata cu aparatura de ultima generatie. Il invitam pe domnul Vlad Voiculescu si altii ca domnia sa, sa se informeze inainte sa lanseze informatii eronate in spatiul public."

Vlad Voiculescu a spus vinerica Spitalul Cantacuzino se bucura de renovarea unei sali de operatii si de echipamente vitale datorita donatiei Sandei Carciog Rizescu si tenacitatii executorului testamentar iar "comunicatul ASSMB, care da impresia ca Primaria Bucuresti a avut de asemenea o contributie majora la aceasta investitie- lucru perfect neadevarat, nu face dreptate memoriei acestei femei generoase."