Politistii de frontiera din cadrul Serviciul Satu Mare au depistat trei cetateni asiatici care incercau sa treaca ilegal frontiera in Ungaria, cu scopul de a ajunge intr-un stat din Spatiul Schengen.

Sambata seara, politistii de frontiera din cadrul STPF Satu Mare au desfasurat o actiune pe linia combaterii migratiei ilegale in zona de responsabilitate. Astfel, in jurul orei 22.00, politistii de frontiera satmareni au identificat si retinut, in apropierea frontierei de stat, un grup de trei persoane care se indrepta spre teritoriul Ungariei.

Deoarece cele trei persoane nu isi justificau prezenta in zona la acea ora si nu cunosteau limba romana, politistii de frontiera le-au condus la sediu in vederea continuarii cercetarilor.

In cadrul primelor verificari, s-a stabilit ca este vorba despre doi libanezi si un algerian, cu varste cuprinse intre 17 si 28 de ani, toti fiind solicitanti de azil pe teritoriul tarii noastre.

Cele trei persoane au declarat ca intentionau sa treaca ilegal frontiera in Ungaria, cu scopul de a ajunge intr-un stat din Spatiul Schengen.