O persoana a murit, iar alte 19 au fost transportate la spital dupa ce un puternic incendiu a izbucnit sambata dimineata la un azil de batrani din sectorul 3 din Capitala. Un pompier a ajuns si el la spital dupa ce i-a cazut un obiect in cap in timpul interventiei. Unul dintre varstnicii internati a suferit o trauma, restul au suferit doar intoxicatii cu fum. Incendiul a afectat si doua imobile invecinate, in total fiind evacuate din zona circa 30 de persoane.

Incendiu la un azil de batrani din CapitalaFoto: Facebook/ ISU Bucuresti Ilfov

UPDATE 12.43Incendiul de la caminul de batrani din strada Pacala a fost lichidat, a anuntat purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti-Ilfov, Adrian Marin. La fata locului au ramas trei autospeciale de stingere. (Agerpres)

UPDATE 11.04Proprietarii centrului pentru varstnici nu au facut demersurile necesare pentru obtinerea avizului pentru securitate la incendiu, a declarat un representant ISU.

UPDATE 09.41Un pompier a fost transportat la spital dupa ce a fost ranit in timp ce actiona pentru stingerea incendiului izbucnit, informeaza Agerpes. Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Bagdasar Arseni, Florin Bica, pompierul a fost internat in aceasta unitate medicala dupa ce i-a cazut un obiect in cap in timp ce participa la interventie, insa e constient si se afla in investigatii. La acelasi spital au mai fost internate alte trei persoane evacuate in urma incendiului.

UPDATE 08.46 Raed Arafat: Am plecat acum un sfert de ora de la fata locului, situatia este sub control, se intervine la cladirile invecinate, unde este si un depozit de anvelope. Situatia ramane dificila, decopertarea mansardei prezinta un risc. Batranii evacuati sunt internati in spitale si vor ramane acolo pana cand se vor gasi solutii pentru ei

UPDATE 08.30 Focul a fost localizat in toate cele trei cladiri afectate: centrul de ingrijire a varstnicilor, o casa alaturata si un service auto din spatele azilului. Potrivit unui reprezentant al pompierilor, se fac verificari daca centrul avea aviz de securitate la incendiu.

Aproape toti dintre cei 19 transportati la spital sufera de intoxicatii cu fum, doar o persoana suferind o trauma, potrivit unui oficial ISU.

Opt masini au intervinit pentru a stinge incendiul izbucnit la imobilul cu cu patru etaje, iar focul s-a extins la doua cladiri invecinate.

A fost activat planul rosu de interventie, la fata locului fiind mobilizate ambulante SMURD, autospeciala transport victime multiple, autospeciale de stingere, echipaje de descarcerare, autoscari, detasamentul special de salvatori.

Incendiul se manifesta generalizat, la intreaga cladire, care are aproximgtiv 200 de metri patrati.