Seful comisiei pentru arbitraj a Uniunii Bulgare de Fotbal (BFU) a fost sfatuit de politie sa-si ia masuri de protectie pentru ca o grupare infractionala a primit ordin sa-i administreze o bataie, informeaza Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Este adevarat, n-are niciun rost sa neg. Am fost avertizat sa nu merg singur pe intuneric”, a declarat vineri Petar Petrov.

Mai multi oficiali, inclusiv arbitri UEFA, au fost atacati in ultimii ani in Bulgaria, al carui campionat este afectat de acuzatii privind larga raspandire a coruptiei.

BFU si arbitrii din Bulgaria sunt criticati de cluburi, de media si de fani ca favorizeaza Ludogorets, o echipa din Razgrad, oras cu o populatie sub 35.000 de locuitori. Ludogorets a promovat in prima liga in 2011 si, de atunci, au castigat titlul de sase ori la rand dupa ce Kiril Domuschiev a finantat clubul.

Multe amenzi considerabile au fost aplicate rivalelor lui Ludogorets dupa ce fanii au scandat sloganuri ofensatoare sau au afisat bannere in care ironizau legatura stransa dintre BFU si clubul din Razgrad.

Recenta amenintare a BFU “ca va impune toleranta pe stadioane, cu ajutorul politiei, daca este nevoie”, i-a facut pe cei de la CSKA Sofia sa emita un comunicat ironic in care spun ca vor publica un ghid cu frazele si cuvintele permise cu care fanii isi pot exprima dragostea pentru autoritatile fotbalistice.

Presa scrie ca meciurile aranjate si coruptia sunt raspandite in Bulgaria de ani de zile, dar nimeni nu a fost adus in fata instantei, iar Comisia Europeana a criticat autoritatile ca fac prea putin pentru a le combate.