Vlad Voiculescu, fost ministru la sanatatii, spune ca Spitalul Cantacuzino se bucura de renovarea unei sali de operatii si de echipamente vitale datorita donatiei Sandei Carciog Rizescu si tenacitatii executorului testamentar iar "comunicatul ASSMB, care da impresia ca Primaria Bucuresti a avut de asemenea o contributie majora la aceasta investitie- lucru perfect neadevarat, nu face dreptate memoriei acestei femei generoase."

Sala operatii CantacuzinoFoto: Primaria Capitalei

"Anul trecut Costin Borc, Vicepremier in guvernul Dacian Ciolos mi-a spus despre o donatie pe care domnul Ion Bals, executorul testamentar al doamnei Sanda Carciog Rizescu, ar vrea sa o faca unui spital din Bucuresti.

Mi-a spus ca este vorba despre aproape jumatate de milion de euro. In nebunia acelor zile, m-am gandit ca nu poate fi adevarat.

Am aflat mai tarziu ca doamna Sanda Carciog Rizescu a fost stabilita in Marea Britanie peste 30 de ani. Alaturi de sotul dansei a sprijinit Romania de-a lungul intregii vieti, sustinand printre altele efortul din jurul Memorialului de la Sighet.

Cand am inteles ca oferta era cat se poate de serioasa si ca nu se gasea o cale de realizare, comunicarea cu spitalul ales fiind cel putin dificila, am cautat si am gasit la Spitalul Clinic Ion Cantacuzino o echipa de obstetricieni si neonatologi dedicata, cu un plan pe cat de necesar pe atat de bine pregatit... adica exact ce trebuia ca lucrurile sa se intample.

Astazi Spitalul Cantacuzino se bucura datorita acestei donatii nu numai de renovarea unei sali de operatii, ci si de echipamente vitale de ultima generatie dedicate nou nascutilor si urmaririi ecografice a pacientilor, echipamente noi si necesare care au inlocuit dotarile vechi de peste 10 ani care nu mai puteau fi nici reparate.

Implinirea acestui gest miraculos se datoreaza doar tenacitatii domnului Ion Bals, care a avut dificila sarcina de executor testamentar si care si-a propus sa depaseasca dificultatile deloc putine pe care le-a intampinat. Datorita efortului dansului si al echipei de medici care a gandit si implementat proiectul, mii de gravide (peste 3000) au fost monitorizate cu aparatura de ultima ora si zeci de copii care altfel s-ar fi prapadit sunt acum acasa, sanatosi, alaturi de parintii lor!

Confuzia pe care o creeaza comunicatul ASSMB (care da impresia ca Primaria Bucuresti a avut de asemenea o contributie majora la aceasta investitie- lucru perfect neadevarat) nu face dreptate memoriei acestei femei generoase", scrie pe Facebook Vlad Voiculescu.