Angajatii Consiliului Judetean Hunedoara au uitat sa-l cheme in plen pe sportivul Avram Iancu, caruia urma sa i se decerneze, la inceputul sedintei, titlul de "Cetatean de onoare", scrieReplicahd. Proiectul a fost amanat, iar inotatorul din Petrosani a fost sunat si chemat rapid la Deva.

Avram IancuFoto: Facebook - Avram Iancu

Proiectul de hotarare privind conferirea titlului de "Cetatean de onoare al judetului Hunedoara domnului Marius Avram Iancu" era al treilea punct pe ordinea de zi a sedintei, una care avea pe lista 29 de proiecte.

Dupa ce consiliera Doinita Maria Balanesc, initiatoarea proiectului, a observat ca sportivul nu era in sala, a inceput agitatia, mai ales ca aceasta a spus conducerii Consiliului Judetean, inainte de sedinta, ca "vinovatul ar trebui sa plateasca", noteaza sursa citata.

Presedintele de sedinta, Daniel Andronache a cerut alesilor judeteni sa amane discutarea proiectului pana la finalul intalnirii, moment pana la care sportivul avea timp sa ajunga in sala de plen. Sunat si chemat de urgenta la Consiliul Judetean, Avram Iancu a ajuns undeva catre finalul sedintei.

"O sa cerem demiterea domnului secretar atat pentru gafa facuta cu invitarea lui Avram Iancu, dar si pentru ca nu este atent cu actele", a declarat Vetuta Stanescu, din grupul consilierilor liberali.

Inotatorul Avram Iancu, bibliotecarul din Petrosani care si-a propus sa parcurga Dunarea de la izvoare catre varsare, fara a folosi costum de neopren,a ajuns pe 16 septembrie la Sulina, punctul final al demersului sau, dupa ce a parcurs peste 2800 de kilometri.