Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, spune ca a surprins-o neplacut lipsa ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de la sedinta de joi a plenului CSM pentru a-si sustine proiectul pe legile Justitiei, anunta Agerpres.

Mariana GhenaFoto: Facebook CSM

'Ma surprinde, neplacut de aceasta data, pentru ca am nutrit o consideratie aparte pentru domnul ministru al Justitiei. Ma surprinde lipsa dumnealui de la sedinta plenului. Sunt incurcata, nu stiu cum sa apreciez sau cum sa interpretez aceasta lipsa. Poate este o pozitie de onoare, poate este o pozitie de demnitate sau poate este retinere asupra faptului ca poate ar fi fost putin incomodat sau mai mult incomodat sa raspunda la intrebari pe care fiecare dintre noi am fi avut sa le fi adresat. Poate sa raspunda domnul ministru sau poate nu este cazul sa raspunda. In orice caz, sunt convinsa ca pentru fiecare dintre noi lipsa dumnealui, macar pentru a-si sustine proiectul pe legile Justitiei, pentru mine este un aspect care m-a derutat si care probabil se va reflecta nu stiu cum si in ce masura in votul pe care il voi exprima', a declarat Mariana Ghena, in contextul discutiilor de la CSM pe avizul privind legile Justitiei.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat joi dimineata ca nu va participa la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii, in care se va da un aviz consultativ pe proiectul de modificare a legilor Justitiei, sustinand ca nu doreste sa se creeze 'un moment' in care sa devina aparatorul propunerilor pe care le-a facut.

'Nu voi merge, pentru ca eu am vorbit cu CSM, am facut dezbateri publice, lucrurile sunt cunoscute. Nu vreau sa se creeze astazi un moment in care eu sa devin aparatorul propunerilor pe care le-am facut. CSM sa ramana in spatiul garantului independentei Justitiei, sa dezbata solutiile si sa isi exprime avizul consultativ', a afirmat Toader la sediul MJ.

Plenul CSM a luat in discutie joi 'Nota Directiei legislatie, documentare si contencios nr. 18335/2017 cu privire la proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor, a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara si a Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii'.