Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca educatia trebuie sa fie nucleul societatii romanesti, adaugand ca, din pacate, realitatea sistemului educational este in continuare ingrijoratoare.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Pentru mine, educatia trebuie sa fie nucleul societatii romanesti si, pentru ca aceasta sa poata progresa, este nevoie de un sistem de valori solid, o cultura a succesului bazata pe munca, performanta, talent, onestitate si integritate, dar si de guvernanti care sa isi doreasca toate aceste lucruri. Din pacate, realitatea sistemului educational din Romania este in continuare ingrijoratoare si nu putem spune ca astazi el ofera sanse egale tuturor", a afirmat seful statului, la evenimentul 'United Way Roundtable On Philanthropy', care se desfasoara la Bucuresti, potrivit Agerpres.

El a adaugatca proiectul 'Romania Educata' poate fi instrumentul care va furniza solutii predictibile si durabile la o serie de probleme actuale: "Am convingerea insa ca proiectul 'Romania Educata' va reusi sa furnizeze o abordare integratoare, complexa si coerenta, care sa trateze radacina problemelor din sistem."

Seful statului a mai spus ca educatia nu se face de una singura si nu este responsabilitatea exclusiva a scolii: "Avem nevoie de parinti implicati in acest proces, care sa constientizeze importanta pe care o forma de invatamant o are in viata copilului. De asemenea, profesorii trebuie ajutati, sprijiniti si motivati pentru a gasi metode adaptate nevoilor elevilor. Educatia de calitate pentru toti este dezideratul nostru comun si toti cei implicati trebuie sa isi asume responsabilitatea in desavarsirea lui."

Klaus Iohannis a subliniat si faptul ca multe dintre lucrurile bune care se intampla in prezent in educatie sunt opera unor organizatii non-guvernamentale si le-a transmis organizatorilor evenimentului 'United Way Roundtable On Philanthropy' sa participe in continuare in cadrul proiectului 'Romania Educata'.