Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca nu participa, joi, la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii, in care urmeaza sa se dea avizul consultativ pe proiectul de modificare a legilor Justitiei, afirmand ca nu doreste sa se creeze "un moment" in care sa devina aparatorul propunerilor pe care le-a facut.

"Nu voi merge, pentru ca eu am vorbit cu CSM, am facut dezbateri publice, lucrurile sunt cunoscute. Nu vreau sa se creeze astazi un moment in care eu sa devin aparatorul propunerilor pe care le-am facut. CSM sa ramana in spatiul garantului independentei Justitiei, sa dezbata solutiile si sa isi exprime avizul consultativ", a declarat Tudorel Toader, potrivit Agerpres.

Intrebat cum comenteaza declaratia data de procurorul general Augustin Lazar, care a spus ca, probabil, CSM va da un aviz negativ, Toader a replicat: "Va fi negativ si in legatura cu multele propuneri pe care le-am retinut in proiectul de lege, propuneri venite de la CSM? Eu nu as fi sigur, pentru ca avizul nu se da in bloc pe proiectul de lege, avizul se da pe fiecare solutie legislativa in parte. Prin urmare, la Legea 317 privind organizarea si functionarea CSM, am retinut majoritatea propunerilor formulate de CSM. Sa nu imi spuneti ca, astazi, CSM va fi impotriva solutiilor propuse de CSM. Sunt trei legi fundamentale care reglementeaza activitatea din Justitie. Se va da aviz pe fiecare articol, pe fiecare solutie in parte si nu pe lege in ansamblul ei."

Plenul CSM ia in discutie joi si urmeaza sa dea un aviz consultativ pe proiectul privind modificarea legilor Justitiei.