Procurorul general Augustin Lazar a declarat, joi, la sosirea la sediul CSM, ca proiectul de modificare a legilor Justitiei ar trebui sa primeasca aviz negativ din partea CSM, el subliniind ca acesta a fost criticat atat de magistrati, cat si de expertii Comisiei Europene. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii ia in discutie proiectul privind modificarea legilor Justitiei si urmeaza sa emita un aviz consultativ.

Augustin LazarFoto: AGERPRES

"Este o zi importanta deoarece Consiliul Superior al Magistraturii analizeaza proiectul privind legile Justitiei. Este evident ca proiectul a fost criticat de colegii nostri magistrati, a fost criticat de expertii Comisiei Europene si, in mod normal, ar trebui sa avem un aviz negativ, asta in conditiile in care dorim sa se ridice monitorizarea MCV", a afirmat Augustin Lazar, citat de Agerpres.

Plenul CSM ia in discutie joi proiectul de modificare a legilor Justitiei si urmeaza sa emita un aviz consultativ.

Pe 31 august, CSM anunta ca va da un aviz pe proiectul MJ de modificare a legilor Justitiei in ultima saptamana a lunii septembrie, dupa ce va consulta instantele, parchetele, Institutul National al Magistraturii, Scoala Nationala de Grefieri, Inspectia Judiciara, precum si asociatiile profesionale ale judecatorilor si procurorilor.

Pe 30 august, Ministerul Justitiei a publicat proiectul de modificare a legilor Justitiei, trimis pentru avizare la CSM de ministrul Tudorel Toader.