Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmeaza ca miercuri sa ia in discutie si sa dea un aviz consultativ pe proiectul privind modificarea legilor Justitiei, potrivit Agerpres.

Potrivit ordinii de zi publicate pe pagina de internet a Consiliului, plenul va discuta "Nota Directiei legislatie, documentare si contencios numarul 18335/2017 cu privire la proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii numarul 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, a Legii numarul 304/2004 privind organizarea judiciara si a Legii numarul 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii".

Pe 31 august, CSM anunta ca va da un aviz pe proiectul MJ de modificare a legilor Justitiei in ultima saptamana a lunii septembrie, dupa ce va consulta instantele, parchetele, INM, Scoala Nationala de Grefieri, Inspectia Judiciara, precum si asociatiile profesionale ale judecatorilor si procurorilor.

Pe 30 august, Ministerul Justitiei a publicat proiectul de modificare a legilor Justitiei, trimis pentru avizare la CSM de ministrul Tudorel Toader.