Copiii care iubesc teatrul sunt asteptati la atelierele organizate de Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" (UNATC), unde vor putea invata sa se exprime, sa danseze sau sa converseze pe diverse teme de la studenti si profesori din cadrul Masteratului de Pedagogie Teatrala, Facultatea de Teatru.

UNATC JuniorFoto: UNATC

Evenimentul UNATC Junior, care isi propune sa promoveze utilizarea metodelor teatrului in educatia elevilor, a ajuns la cea de-a doua editie.

Structurat pe 10 intalniri, UNATC Junior va avea primul atelier sambata, 30 septembrie 2017, la Sala Atelier din incinta universitatii, potrivit unui comunicat de presa al institutiei.

Scopul proiectului UNATC Junior este promovarea utilizarii metodelor specifice teatrului in invatamantul preuniversitar, precum si sustinerea necesitatii implementarii teatrului in orele de dezvoltare personala din programa scolara.

Atelierele se vor desfasura intre orele 10.00-14.00 si sunt structurate pe diferite grupe de varsta, de la prescolari la adolescenti. Fiecare sesiune este sustinuta de masteranzii de la Pedagogie Teatrala. Activitatile din cadrul atelierelor includ exercitii concepute sub forma de joc, care urmaresc dezvoltarea unor aptitudini specifice folosite in arta actorului, necesare pentru o dezvoltare armonioasa a copiilor si adolescentilor, dar si discutii libere, cu rolul de a structura informatia acumulata in cadrul atelierului, afirma organizatorii.

"Pentru ca anul trecut proiectul UNATC Junior s-a bucurat de un succes rasunator, am hotarat sa continuam proiectul si in acest an, oferind ocazia unui numar si mai mare de copii si tineri sa interactioneze cu ceea ce se numeste in practica noastra jocul teatral folosit in Arta Actorului. Acesta presupune activarea si potentarea unor aptitudini specifice, cum ar fi: observarea, atentia, coordonarea etc. Este un proces util, in special copiilor care au posibilitatea sa invete sa fie mai atenti la ceea ce ii inconjoara si sa se orienteze mai bine, sa devina mai relaxati in interactiunea cu ceilalti. Avem nevoie de oameni formati in aceasta directie, care sa stie sa lucreze cu tinerii si sa conduca acest proces. Obiectivul nostru este ca UNATC Junior sa devina un proiect cu traditie, care sa promoveze tinerele noastre talente pregatite sa faca fata provocarii de a coordona copiii si tinerii in procesul de educatie", a declarat conf. univ. dr. Nicolae Mandea, rector UNATC, citat in comunicat.

Persoanele implicate in procesul educational preuniversitar, interesate de introducerea metodelor teatrale in scoala, sunt asteptate la atelierele UNATC Junior, in zilele de 30 septembrie, 7, 14, 21, 28 octombrie, 4, 11, 18, 25 noiembrie si 9 decembrie, intre orele 10-14, la UNATC.

Participarea la atelier este gratuita, prin rezervare la unatc.junior@gmail.com.

Iata mai jos programul zilei de sambata:

Sambata, 30 septembrie 2017

Program

10.00-10.20 - Sesiune de deschidere. Discursuri sustinute de:

conf. univ. dr. Nicolae Mandea, Rector UNATC

conf. univ. dr. Stefan Caragiu, Decan Facultatea Teatru UNATC

prof. univ. dr. Tania Filip, Director Departament Arta Actorului UNATC

conf. univ. dr. Liviu Lucaci, Profesor Arta Actorului UNATC

prof. univ. dr. Magda Jianu, Director General MEN

prof. Violeta Dascalu, Director Scoala Gimnaziala "Ferdinand I"

Bucuresti

Victor Badoi, Master I Pedagogie Teatrala, reprezentantul studentilor in

Senatul UNATC

10.20-11.00 - Atelier grupa de varsta 4-6 ani

10.50-11.00 - Pauza

11.00-11.50 - Atelier grupa de varsta 7-10 ani

11.50-12.00 - Pauza

12.00-13.30 - Atelier grupa de varsta 11-14 ani

10.30-13.00 - Atelier grupa de varsta 15-19 ani

Evenimentul de deschidere si atelierele pentru grupele de varsta 4-14 ani se desfasoara la Sala Atelier, aflata in incinta universitatii. Atelierele pentru grupa de varsta 15-19 ani se sustin in salile de la etajul 3 din cadrul institutiei. UNATC "I.L. Caragiale" este situata pe Strada Matei Voievod, nr. 75-77, sector 2, Bucuresti.