O profesoara de la Scoala Gimnaziala "Octavian Goga" din municipiul Deva a ajuns la spital, dupa ce o parte din tavanul unei clase s-a prabusit in timpul cursurilor, relateaza News.ro. In urma incidentului, peste 300 de elevi au fost mutati intr-o alta cladire, potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean Scolar Hunedoara.Politia a deschis in acest caz un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, cu privire la fapta, scrie Agerpres.

UPDATE "Politia a demarat cercetarile in acest caz, sub aspectul infractiunii de vatamare corporala din culpa. Sunt cercetate circumstantele in care a avut loc incidentul", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara, Bogdan Nitu.

El a aratat ca, in urma acestui incident, au mai fost sesizate Inspectoratul Teritorial de Munca Hunedoara si Inspectoratul Scolar Judetean Hunedoara.

Incidentul s-a petrecut la Colegiul Tehnic Energetic "Dragomir Hurmuzescu", structura Scoala Gimnaziala "Octavian Goga" din municipiul Deva, care functioneaza in patru cladiri.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Hunedoara, Cristina Bauman, a declarat, miercuri, pentru News.ro ca incidentul a avut loc marti, in impul unei ore de curs.

"Ieri (marti - n.r.), in jurul orei 12.30, in timpul unei ore de curs, a cazut o bucata de tencuiala din tavanul clasei, peste doamna profesoara. Tencuiala s-a desprins de pe un diametru de aproximativ 1,5 metri, in fata clasei, fara a afecta elevii, care au fost evacuati din sala de clasa si au continuat programul scolar intr-o alta sala. Tot in cursul zilei de ieri, echipe mixte de la unitatea de invatamant si de la Primaria Deva au verificat cladirea care are o vechime de 40 de ani si au constatat ca aceasta necesita reparatii capitale", a declarat Cristina Bauman.

Conform sursei citate, profesoara a suferit un traumatism cranian si o lovitura la bratul drept. Ea a primit ingrijiri de la personalul medical din scoala, apoi a fost preluata de o ambulanta si transportata la Spitalul Judetean din Deva. Profesoara a fost supusa mai multor investigatii medicale, iar ulterior a fost lasata sa plece acasa.

Reprezentantul Inspectoratului Scolar Hunedoara a mai spus ca 325 de elevi de la ciclul primar si gimnazial au fost mutati in alte spatii.

Reamintim ca in luna mai, anul curent, tavanul ultimului etaj al Scolii 141 din Bucuresti a picat, iar acum elevii fac orele in incinta Scolii 127.