Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a spus, marţi, la Bruxelles, la evenimentul de promovare a candidaturii României pentru relocarea la Bucureşti a Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), că România este pregătită să intre într-un parteneriat pe temen lung, arătând că a fost ales un spaţiu modern, high-tech, situat într-un nou centru business al Capitalei. El a mai spus că pentru relocarea experţilor şi a familiilor lor în România va fi înfiinţat un departament de sprijin, pentru a asigura o tranziţie fără probleme.

“Sunt mândru să vă propun oraşul Bucureşti ca nouă casă pentru Agenţia Europeană pentru Medicamente şi vă asigur că suntem pregătiţi să intrăm într-un parteneriat pe temen lung. Sunt încrezător că relocarea EMA la Bucureşti se va dovedi a fi un pas benefic atât pentru agenţie, cât şi pentru ţara noastră care, în prezent, nu găzduieşte nicio instituţie a UE. Vreau să subliniez faptul că, în vederea asigurării continuităţii activităţii EMA, am ales o locaţie modernă, high-tech, situată într-un nou centru business al Capitalei unde au sediul mai multe companii multinaţionale, cu acces facil la aeroport. De asemenea, Ministerul Sănătăţii, în vederea relocării experţilor şi a familiilor lor în România, va înfiinţa un Departament de Sprijin privind Serviciile de Relocare (DSRS), special desemnat pentru a asigura o tranziţie fără probleme", a declarat Bodog.

El a mai spus că România se bucură de o tradiţie puternică, recunoscută internaţional în cercetarea medicală şi în ştiinţa farmaceutică şi va aduce un plus de valoare activităţii Agenţiei Europene pentru Medicamente. La evenimentul de la Bruxelles de promovare a candidaturii României pentru relocarea la Bucureşti a Agenţiei Europene pentru Medicamente a participat şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, care a spus că dosarul de candidatură este unul complet şi consistent, care răspunde tuturor criteriilor stabilite la nivel european.