Fostul deputat Sebastian Ghita a fost audiat marti dimineata, prin sistem de videoconferinta, la Tribunalul Prahova, in dosarul cunoscut sub denumirea Hidro Prahova, in care procourorii au cerut emiterea unui mandat de arestare pe numele sau, informeaza News.ro.

UPDATE 14.48 Tribunalul Prahova a respins marti propunerea DNA de arestare in lipsa a lui Sebastian Ghita in dosarul Hidro Prahova si a decis instituirea controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile de la aducerea in tara a fostului deputat.

Reprezentanti ai instantei au declarat pentru News.ro ca fostul parlamentar, aflat in prezent la Belgrad, a spus ca isi mentine declaratiile date in faza de urmarire penala.

Anterior audierii au existat mai multe incercari ale instantei din Romania de a-l audia pe Ghita pentru a se putea pronunta in acest dosar, insa de fiecare data acest lucru nu s-a putut intampla fie pentru ca nu s-a putut realiza conexiunea tehnica, fie pentru ca la unul dintre termene a lipsit interpretul de limba sarba, fie pentru ca judecatorul sarb era in concediu.

Marti, la ora 13.30, Tribunalul Prahova se va pronunta asupra solicitarii formulate de DNA, dar avocatii lui Ghita vor putea contesta solutia, daca judecatorii vor cere emiterea unui mandat de arestare in lipsa.

In dosarul Hidro Prahova, Sebastian Ghita este cercetat pentru coruptie alaturi de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Hertanu, de fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma si de fiul acestuia, fostul deputat PSD Vlad Cosma.

Procurorii DNA Ploiesti au inceput, in februarie 2015, urmarirea penala in acest dosar privind fraude cu fonduri europene in cadrul unui proiect derulat prin SC Hidro Prahova, firma detinuta de Consiliul Judetean Prahova.