Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat marti dimineata, in contextul in care secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, i-a cerut demisia, ca cei care l-au pus in post pot sa-l si remanieze.

El a spus ca cei din coalitia de guvernare au decis cand i s-a propus sa conduca Ministerul Justitiei, “asa ca au pe deplin abilitarea legala sa decida remanierea mea.”

“N-o sa ma intrebe pe mine: Vreti sa va remaniati sau nu”, a mai declarat Toader.

Secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, a spus luni dimineata ca va cere conducerii partidului revocarea din functie a ministrului Justitiei, pe care il acuza ca nu a facut nimic pentru "a opri abuzurile sistemului".

"E un ministru care nu intervine cu nimic din punct de vedere legal. Apar probe,apar inregistrari, apar oameni din sistem care vorbesc de abuzuri incalificabile, si tu continui sa taci?", a declarat Codrin Stefanescu la sosirea la sediul PSD.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat insa ca nu se pune problema schimbarii lui Toader, care trebuie insa sa prezinte un calendar de promovare a Legilor Justitiei.

Acesta a spus ca in sedinta conducerii PSD de luni s-a discutat ca ministrul Justitiei "trebuie sa faca doua lucruri": sa prezinte un calendar de promovare a legilor justitiei si sa aiba "o pozitie publica fata de nenumaratele intamplari din ultima perioada generate de stenograme, inregistrari, dezvaluri".

"Situatia de azi in care incepe sa se vorbeasca in mod serios de un conflict intre doua puteri ale statului, poate chiar trei, nu profita nimanui", a continuat Dragnea, care a adaugat ca "acest razboi nu mai trebuie sa fie alimentat" iar "situatia trebuie sa fie transata intr-un termen rezonabil".