Un nou termen are loc, marti, la Tribunalul Prahova, in dosarul in care DNA Ploiesti a cerut arestarea preventiva a lui Sebastian Ghita in speta in care el este cercetat alaturi de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Hertanu, fostul deputat urmand sa fie audiat prin videoconferinta, informeaza Agerpres.

La termenul din data de 9 august, instanta a amanat discutarea cererii procurorilor pe motiv ca judecatorul din Serbia desemnat sa participe la audierea prin videoconferinta este in concediu.

De altfel, audierea lui Sebastian Ghita a fost amanata de mai multe ori, fie din motive tehnice, fie din lipsa interpretului care asigura traducerea, fie din cauza faptului ca judecatorul de afla in concediu.

Procurorii DNA Ploiesti cer arestarea lui Sebastian Ghita in dosarul in care el este cercetat pentru sprijinirea unui grup infractional organizat, trafic de influenta, complicitate la schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, spalare de bani, in forma continuata, evaziune fiscala, in forma continuata, coruperea alegatorilor si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, in forma continuata.

In aceeasi speta sunt inculpati, printre altii, Iulian Hertanu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, si fiul acestuia din urma, fostul deputat PSD Vlad Cosma.