Laura Codruta Kovesi a spus, intr-un interviu in direct la Europa FM, ca la DNA se simte ca este un asalt pe justitie si ca se fac sesizari false la Inspectia Judiciara. Sefa DNA a declarat ca Directiei Anticoruptie i s-au prezentat concluzii preliminare ale controlului la DNA si ca "nu avem motive sa ne ingrijoram¬. Kovesi a afirmat si ca Directia a primit o plangere privind faptul ca Lucian Netejoru a omis sa treaca in declaratia de interese ca face parte din masonerie, dar cauza a fost clasata pentru ca fapta s-a prescris.

Laura Codruta KovesiFoto: Captura Privesc.eu

Principalele declaratii ale lui Kovesi:

Despre Inspectia Judiciara - Nu cred ca DNA este in conflict cu vreo institurie. se incearca inflamarea unui conflict artificial

Despre Dosarul privind OUG 13 - S-a facut o sesizare impotriva noastra, s-a facut o echipa de insopectori. Acestia sunt obligati sa-ti ceara un punct de vedere. Am facut un punct de vedere de 53 de pagini in care am aratat ca s-a procedat legat, ca in situatii similare s-a procedat la fel. Am spus ca este imposibil sa retii in sarcina unui procuror faptul ca va fi data o decizie a Curtii Constitutionala cand CCR s-a pronuntat, DNA inchisese dosarul si il declinase la Parcehtul General.

Despre cazul Focica - este o discutie cu doi presupusi inspectori, presupusa inregistrare ar fi fost facuta in luna iulie si despre ea se vorbeste in septembrie. De ce nu s-au luat masuri timp de trei de zile?

Daca unul dintre inspectori s-a plans insoectorului sef de presiuni, a doua zi trebuia sa fiu investigata pentru presiuni. Niciodata nu am convocat un inspector in biroul meu, am avut discutii in cadru institutional. A doua zi dupa aparitia inregistrarii am sesizat CSM. Nu s-a pronuntat numele meu in inregistrare.

Despre Netejoru - Seful Inspectiei Judiciare a facut parte din masonerie, trebuia sa spuna acest lucru in declaratia de interes. Nu a mentionat acest lucru intr-un an. S-a facut o investigatie, a fost inchisa pentru ca fapta s-a prescris. Este vorba de inspectorul sef Netejoru. Am primit o plangere penala la sfarsitul lunii februarie. Am facut verificarile necesare si la loja masonica, cand am avut toate datele necesare am dat solutie de clasare.

Despre controlul IJ la DNA - Ni s-au prezentat niste concluzii preliminare, nu avem motive sa ne ingrijoram

Avem peste 10.000 de dosare cu putin peste 100 de procurori, nu poti sa gestionezi 70-80 de dosare o data. Avem o problema cu politistii de la carora le expira mandatul, am rugat-o pe Dna ministru, sper ca va gasi o solutie. Nu cred ca sta ministerul de interne in cinci politisti.

Domnul Ponta a fost audiat in doua dosare, nu intr-un singur dosar.

Simtim de un an jumatate ca este un asalt pe justitie. Mai nou se trimit mailuri false. o persoana a spus ca a primit un email de la o adresa ce continea numele meu. Am trimis-o la Parchetul General sa faca plangere. Se fac sesizari false la IJ. Cineva a semnat o sesizare falsa impotriva mea, la verificari s-a vazut ca semnatura era falsa si ca procurorul respectiv nu a facut vreo sesizare. Nu ne lasam hartuiti, nu ne lasam intimidati, ne facem treaba

Cate sesizari mai trimite SRI la DNA -Sunt sesizari, dar mult mai putine decat erau in anii anteriori. Nu primim sesizarti de la serviciul de informatii al ministerului de interne.