Principalii lideri si comunicatori ai PSD vor contracara dosarul Belina in urmatoarele zile pe plan mediatic cu un mesaj comun, care il va prezenta pe Liviu Dragnea drept victima unui plan al adversarilor sai politici, potrivit mai multor surse din PSD.

Iohannis si DragneaFoto: Presidency.ro

Astfel, liderii PSD vor iesi public cu mesaje stabilite la nivel central in acest week-end. Liniile mari de comunicare s-au vazut de altfel inca de vineri, dupa ce DNA a anuntat inceperea urmaririi penale impotriva lui Sevil Shhaideh si Rovana Plumb, acuzate ca ar fi trecut ilegal din patrimoniul statului in patrimoniul CJ Teleorman Lacul Belina. Ulterior, Lacul Belina a ajuns la o firma a fiului lui Liviu Dragnea.

Klaus Iohhanis va fi o tinta a comunicatorilor PSD, presedintele urmand sa fie acuzat ca sub presiunea publica de a o schimba pe Laura Codruta Kovesi de la sefia DNA, declanseaza cu ajutorul sefului SRI Eduard Hellvig o campanie de "lichidare politica" a lui Liviu Dragnea. Liderii PSD vor avea sarcina de a spune ca Liviu Dragnea este singurul adversar al lui Klaus Iohannis.

Liderii PSD vor da vina pe "ramasitele binomului DNA-SRI", care s-ar simti amenintate de campania de curatire declansata de Liviu Dragnea. De asemenea, ambasadorul in SUA George Maior va fi acuzat ca vrea sa preia PSD si in acest scop a initiat un plan de eliminare din viata politica a lui Liviu Dragnea, plan pus in practica de Victor Ponta, Florian Coldea si Laura Codruta Kovesi.