Zeci de biciclisti au participat sambata, in Bucuresti, la un mars de protest impotriva administratiei locale, pe care o acuza ca intarzie adoptarea unor masuri de reglementare a sigurantei si fluentei traficului in Capitala, anunta Agerpres. Marsul de protest al biciclistilor a inceput de la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herastrau continuand pe Calea Victoriei, soseaua Titulescu, Cotroceni, zona Parlamentului si s-a incheiat la Tineretului.

"Este un protest fata de incapacitatea Primariei Capitalei de a realiza siguranta traficului. Dorim sa depunem un proiect care sa realizeze 100 km de strazi mai sigure pentru biciclisti. Va cuprinde peste 250 de intersectii si crearea unor masuri de crestere a sigurantei biciclistilor. Se vor face sisteme de marcaje de constientizare care sa arate ca biciclistii au si ei drepturi pe partea carosabila. In doua saptamani vom face o harta cu traseele propuse. Vom explica ce trebuie sa faca Primaria, costurile", a declarat Marian Ivan, unul dintre participantii la protest.

El a acuzat faptul ca Primaria Capitalei "nu face nimic" in privinta infrastructurii pentru biciclete.

Marian Ivan a mai spus ca administratia locala "ignora" principiile care guverneaza un plan de mobilitate urbana si protejarea mediului: "Dorim sa incurajam si sa promovam utilizarea mijloace de transport public cu sisteme electrice de propulsie - tramvai, troleibuz, tren, metrou, mijloace de transport care folosesc energii regenerabile si mijloace de transport ce folosesc energia umana - bicicleta, rolele, trotineta, tricicleta", a spus el.