Cel putin 21 de persoane au murit si alte sapte sunt date disparute dupa naufragiul unei ambarcatiuni care transporta migranti pe Marea Neagra, in largul coastelor Turciei, transmite AFP.

Circa 40 de migranti au fost salvati pana vineri dupa-amiaza, dar cautarile continua, a precizat garda de coasta turca intr-un comunicat, potrivit Agerpres.

Naufragiul s-a produs vineri dimineata la 64 de mile marine de localitatea Kefken, situata in nord-vestul Turciei.

Majoritatea celor circa 70 de migranti ce se aflau la bordul acelei ambarcatiuni de pescuit sunt irakieni, a declarat guvernatorul districtului Kandira, citat de agentia de presa Dogan.

Conform acestei agentii de presa, ambarcatiunea a plecat din zona orasului Zonguldak (la est de Kefken) si se indrepta catre Romania.

Potrivit datelor prezentate de Anadolu, in perioada 13 august - 9 septembrie 834 migranti si 10 traficanti au fost opriti pe Marea Neagra in urma a sapte operatiuni de interceptare a unor ambarcatiuni. Inca 237 migranti si 5 traficanti au fost de asemenea interpelati in alte doua actiuni a caror data nu a fost precizata.

Agentia France Presse aminteste ca aproximativ 570 de migranti au debarcat in Romania incepand din luna august, aceasta ruta prin Marea Neagra fiind acum preferata de migranti pentru a evita Grecia, tara de unde ei risca sa fie returnati catre Turcia ca urmare a acordului incheiat intre UE si guvernul de la Ankara.