Parchetul General a declinat, joi, in favoarea DNA solutionarea plangerii penale depusa de Mihaela Focica, inspector in cadrul Inspectiei Judiciare, impotriva inspectorului-sef adjunct al IJ, Gheorghe Stan, relateaza Agerpres, care citeaza surse judiciare.

Potrivit surselor citate, motivul pentru care Parchetul General si-a declinat competenta in acest caz este ca faptele reclamate sunt de competenta DNA.

Procurorul general Augustin Lazar a declarat, joi, la CSM, ca Parchetul General a deschis un dosar penal, dupa ce Mihaela Focica a depus o plangere penala pentru santaj.

"Ieri, doamna Focica s-a prezentat la Parchetul General, a cerut sa fie primita in audienta si a anuntat ca va depune o plangere penala impotriva persoanelor care ar fi supravegheat-o si care ar fi comis anumite fapte pe care domnia sa le-a calificat ca fiind santaj, culegere de date si comunicarea lor public, dupa care domnia sa a si depus plangerea. A fost inregistrat un dosar penal", a spus Lazar in plenul CSM.

Mihaela Focica a depus o plangere penala la Parchetul General impotriva sefului adjunct al Inspectiei Judiciare, Gheorghe Stan, pe care il acuza de santaj.

Plangerea penala vine dupa ce in presa a fost publicata inregistrarea unei discutii intre Mihaela Focica si Gheorghe Stan, in care ea s-ar fi plans ca asupra ei ar fi fost facute presiuni in legatura cu redactarea raportului cu privire la controlul efectuat de Inspectia Judiciara la DNA.

In presa au aparut informatii ca presiunile asupra Mihaelei Focica ar fi fost facute de sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, desi numele acesteia nu este mentionat in discutia dintre cei doi inspectori.

Conform unor surse judiciare, plangerea depusa de Focica nu o vizeaza pe Kovesi, ci exclusiv presiuni exercitate asupra ei de conducerea Inspectiei Judiciare.