Premierul Mihai Tudose s-a rastit la ministrul Sanatatii, Florian Bodog, in timpul sedintei de Guvern, reprosand intarzierile in procedurile pentru vaccinurile antigripale. I-a cerut ministrului sanatatii sa-i dea afara pe functionarii care s-au ocupat de procedura de achizitie. Mihai Tudose l-a mai intrebat pe ministrul sanatatii cate tulpini are vaccinul antigripal care va fi achizitionat, intrebare care l-a pus in incurcatura. "Cred ca trei tulpini", a spus Bodog.

Acesta a mai spus ca a trimis deja Corpul de control pe Directia de Sanatate Publica pentru a verifica de ce intarzie procedura.

"Nu vreti controlul sa vina dupa ce oamenii aia nu mai lucreaza la noi? Ca eu stiu ca, din martie, puteau sa-si dea seama ca vine octombrie", a spus Tudose. Bodog a explicat ca sunt functionari publici, moment in care premierul a spus ca acestia pot sa dea Guvernul in judecata. "Am inteles, hai sa ne dea in judecata, hai sa ne asumam si lucrul acesta domnule ministru".

Florian Bodog a explicat ca procedura a inceput in luna septembrie urmand sa fie finalizata pana in octombrie. Bodog sustine ca Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca vaccinarea antigripala sa inceapa de la mijlocul lunii octombrie. Vaccinarea pentru antigripal incepe la mijlocul lunii octombrie, sfarsitul lunii octombrie, asa este recomandarea venita de la OMS", a explicat ministrul Sanatatii.

"In fiecare an jucam in acelasi film, cu manualele si cu vaccinurile. Incepe licitatia in ziua in care trebuia distributia. De ce? Ca sa o facem pe urgenta, ca sa ia altcineva? Pai, de cate ori trebuie sa o patim? Si poate faceti si o sesizare la organele competente ca sa vada", a mai spus Tudose, la finalul discutiei.