In urma ploilor cazute si a vantului puternic din cursul zilei de ieri si din timpul noptii, au fost inregistrate efecte de vreme rea in Capitala si in 38 de localitati din 15 judete: Alba, Arges, Cluj, Dambovita, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Mehedinti, Prahova, Satu Mare, Salaj, Vaslui si Valcea, potrivit IGSU.

Pompier ISU indepartand un copac cazutFoto: Facebook / ISU

Peste 4000 de pompieri militari cu 1000 mijloace tehnice au fost la datorie, in ultimele 24 de ore, pentru executarea misiunilor destinate limitarii si inlaturarii efectelor generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase, informeaza Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Pompierii din cadrul inspectoratelor pentru situatii de urgenta au actionat pentru evacuarea apei din cinci locuinte si 23 curti inundate.

De asemenea, s-a intervenit cu accesorii grele de descarcerare pentru indepartarea a 15 arbori, un stalp de telefonie, un element de constructie cazut pe carosabil, un panou publicitar, fiind avariate 9 autoturisme.

Din cauza vantului puternic, 23 acoperisuri ale unor imobile au fost partial sau total afectate.

Circulatia rutiera a fost afectata temporar din cauza unor copaci cazuti pe carosabil pe DN1 in localitatea Comarnic (PH), pe DN64 in dreptul localitatilor Orlesti si Ionesti (VL), pe DJ702A in localitatea Potocelu (DB), pe DN12 in localitatea Tusnad(HR) si a unui panou publicitar in Deva (HD).

In acest moment se actioneaza in localitatile afectate de vremea rea pentru indepartarea tuturor urmarilor fenomenelor meteorologice si evaluarea pagubelor produse.

Avand in vedere prognozele meteorologilor pentru perioada urmatoare, inspectoratele pentru situatii de urgenta raman mobilizate pentru a interveni, in cel mai scurt timp, in zonele unde se pot produce situatii de urgenta, transmite IGSU.

Evolutia fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizata prin Centrul Operational National al IGSU, la nevoie fiind posibila dislocarea in judetele afectate a fortelor si mijloacelor din alte zone in care nu sunt inregistrate situatii de urgenta.