In zona din Sectorul 5 al Capitalei, pe Soseaua Viilor, unde un barbat a murit miercuri seara dupa ce a fost lovit de un copac prabusit din cauza vantului, se aflau afise prinse de o banda de delimitare care avertizau asupra pericolului de prabusire, informeaza Primaria Capitalei, care precizeaza ca imobilul in curtea caruia se afla copacul apartine societatii Kandia Dulce SA, potrivit news.ro.

"Potrivit declaratiei familiei sale, barbatul venise sa-i aduca un pachet surorii. In momentul in care a coborat din masina, I.B a fost lovit puternic de copacul rupt. Chiar daca in zona se aflau afise prinse de o banda de delimitare - prin care se mentiona faptul ca arborele reprezinta un pericol - barbatul a ignorat avertizarea, iar crengile copacului aflat in curtea imobilului de pe Soseaua Viilor, smulse de vant, l-au accidentat mortal", explica municipalitatea.

In urma verificarilor Directiei de Control din cadrul Politiei Locale a Municipiul Bucuresti, s-a stabilit ca imobilul in curtea caruia se afla arborele prabusit apartine societatii Kandia Dulce SA.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Bucuresti - Ilfov, Adrian Marin, barbatul avea 42 de ani si a murit din cauza loviturii foarte puternice la cap.

Accidentul s-a produs pe Soseaua Viilor nr. 45, in Sectorul 5, iar la fata locului au actionat o descarcerare si o ambulanta SMURD.

Pana la ora 22.00, pompierii au actionat in Bucuresti pentru indepartarea a 12 copaci cazuti pe carosabil, autoturisme si linii electrice, iar in judetul Ilfov, pentru extragerea apei din opt subsoluri si pentru indepartarea unui copac cazut pe carosabil. Sase masini au fost avariate.