O ploaie de scurta durata insotita de grindina de mari dimensiuni a cazut, joi dupa-amiaza, in Turnu Magurele, judetul Teleorman, zeci de masini fiind avariate. Deocamdata, autoritatile nu au un bilant exact al daunelor, potrivit news.ro.

O ploaie torentiala care a durat cateva minute a cazut, joi dupa-amiaza, an localitatea Turnu Magurele din judetul Teleorman.

Ploaia a fost insotita de grindina de mari dimensiuni care a avariat zeci de autoturisme. Martorii povestesc uimiti cum, dupa cateva minute a iesit soarele.

Deocamdata, autoritatile judetene afirma ca nu a fost facut bilantul exact al daunelor.

Judetul Teleorman se afla sub incidenta unui cod galben de furtuna.

Potrivit meteorologilor, de miercuri, de la ora 11.00, pana joi la ora 21.00, in cea mai mare parte a tarii vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse torentiale, caderi de grindina si descarcari electrice.

"In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor depasi 25... 30 l/mp si cu precadere in nord-vestul tarii si in zona Carpatilor Occidentali pe arii restranse 50...60 l/mp", anunta meteorologii.

Potrivit acestora, temporar, vantul va avea intensificari cu viteze care la rafala vor atinge 55...60 km/h, iar in timpul ploilor vor fi rafale de peste 65...70 km/h si vijelii.