Pasagerii unui zbor Wizz Air de la Bucuresti spre Catania (Sicilia, Italia) au trecut prin momente de panica la bordul aeronavei, dupa ce aparatul ar fi lovit o pasare cu cateva minute inainte de aterizare, iar aeronava a intrat picaj. Doi calatori au lesinat si au avut nevoie de ingrijiri, a relatat un alt pasager al cursei, la Antena 3. In final, avionul a aterizat in siguranta in Catania.

Panica la bordul unui zbor Bucuresti-CataniaFoto: Captura YouTube

Radu, un pasager al cursei, a povestit intr-o interventie la Antena 3: "Cam cu 20-30 de minute inainte de aterizare au inceput turbulentele. Pana aici nimic neobisnuit. Dar inainte de aterizare, pilotul a avut un anunt in care pomenea de "bird strike" (aparatul a lovit o pasare, n.r.) si ca mai ramanem circa 10-15 minute in aer".

Potrivit acestuia, multi dintre calatori s-au panicat, iar doi dintre acestia au lesinat, avand nevoie de ingrijiri.

"S-a creat panica in avion. Doua persoane care au lesinat au fost intinse pe jos de catre pasageri si de catre personal", a relatat el, explicand ca situatia a durat aproximativ 20-25 de minute, timp in care calatorii erau foarte speriati, "pentru ca avionul tot cobora, urca, era in picaj efectiv".

Avionul plecase deja cam cu 20-30 de minute intarziere si cred ca am intarziat cu 40-50 de minute, poate chiar o ora, la aterizare", a mai mentionat el.

UPDATE: Compania aeriana a transmis ulterior o serie de precizari legate de incident.

Astfel, potrivit acesteia, zborului Wizz Air W3251 de la Otopeni la Catania, din 20 septembrie, i s-a solicitat de turnul de control sa mentina altitudinea deasupra Aeroportului Catania inainte de aterizare, in conditiile in care pista era inspectata din cauza unui posibil impact cu o pasare a unei alte aeronave, citeaza Antena 3.

In timpul asteptarii, zborul a experimentat turbulente iar doi pasageri au avut atac de panica.

Dupa ce aeronava a aterizat in siguranta, echipajul a solicitat asistenta personalului medical pentru pasagerii afectati.

Debarcarea a continuat normal dupa ce a fost acordata asistenta medicala si echipajul a urmat procedurile standard pentru a asigura binele tuturor pasagerilor.

Desi cauzele situatiei au fost independente de companie, echipajul a facut eforturi pentru a se asigura ca intarzierea si impactul asupra pasagerilor sa fie minime.