Trei acoperisuri din orasul Targu Carbunesti au fost distruse de vant si mai multe strazi din centrul municipiului Targu Jiu au fost inundate ca urmare a precipitatiilor inregistrate, miercuri dupa-amiaza, pe raza judetului Gorj. Autoritatile au pornit sirenele pentru avertizarea populatiei, relateaza News.ro.

Cantitatea importanta de precipitatii ce s-a inregistrat in municipiul Targu Jiu a facut ca mai multe strazi din oras sa fie inundate, sistemul public de canalizare neputand face fata debitului prea mare.

"S-a circulat in conditii de ploaie, insa nu au fost strazi inchise. Pe strada Popa Sapca, bucati din fatada unui bloc stateau sa cada, dar s-a intervenit cu angajatii primariei si a fost inlaturat pericolul", a declarat agent sef adjunct de politie Miruna Prejbeanu, purtator decuvant al IPJ Gorj.

In orasul Targu Carbunesti, opt autoturisme au fost avariate, dupa ce trei acoperisuri au fost distruse de furtuna.

"Sistemul public de alarmare a fost activat in municipiul Targu Jiu avand in vedere situatia inregistrata la Timis. De asemenea, la Targu Carbunesti au fost desprinse trei acoperisuri, unul dintre acestea fiind proiectat pe acoperisul unei alte case. Nu s-au inregistrat victime", a declarat capitan Mihai Avramescu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Lt.col. Dumitru Petrescu" Gorj.