Institutul National de Hidrologie a emis un cod galben, valabil pentru noua bazine hidrografice de miercuri ora 18.00 pana joi ora 24.00. Avertizarea este valabila pentru bazinele Viseu, Iza, Tur, Lapus, Somesul Mare, Crisul Repede, Crisul Negru, Ialomita si Buza￐u.

Cod galben de inundatiiFoto: INHGA

Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, ca urmare a precipitatiilor prognozate si propagarii se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale, cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Avertizarea este valabila in intervalul 20.09.2017 ora 18:00 - 21.09.2017 ora 24:00 pe raurile din bazinele hidrografice: Viseu, Iza, La￐pus (judetul Maramures), Tur (judetul Satu Mare), Somesul Mare - bazin superior si afluenti (judetul Bistrita Nasaud), Crisul Repede - bazin superior si afluenti bazin mijlociu (judetele S￐laj, Cluj si Bihor), Crisul Negru - bazin superior si afluenti bazin mijlociu (judetul Bihor), Ialomita - bazin superior si afluenti bazin mijlociu, (judetele Dambovita si Prahova), Prahova - bazin superior si afluenti (judetul Prahova), Buzau - afluenti bazin mijlociu (judetele Buza￐u si Prahova).

Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din judetele Dambovita, Prahova si Maramures.

Harta cu codurile si semnificatia acestora se anexeaza. Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai raurilor marcate pe harta.