Unitatile de invatamant din judetul Teleorman au suspendat cursurile care trebuiau sa se desfasurare in a doua parte a zilei din cauza fenomenelor meteorologice prognozate, ce vizeaza instabilitate atmosferica, accentuari ale vantului si cantitati de apa insemnate, conform inspectorului general scolar Valeria Gherghe, citat de Agerpres.

'Incepand cu ora 14,00, s-a hotarat in sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta suspendarea cursurilor ca masura de preventie, doar pentru ziua de astazi. Fiecare unitate de invatamant va lua decizia in consiliul de administratie cand se vor recupera orele', a declarat pentru AGERPRES Valeria Gherghe.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU AD Ghica, Gelu Dragomir, in cadrul CJSU Teleorman s-a dispus instiintarea Comitetelor Locale pentru Situatii de Urgente pentru a institui permanenta la nivelul primariilor, alertarea populatiei si luarea masurilor de prevenire a situatiilor de urgenta prin pregatirea mijloacelor proprii de interventie, curatarea rigolelor si santurilor de scurgere pentru a facilita evacuarea normala a apelor pluviale, pregatirea locurilor de refugiu si identificarea persoanelor cu probleme sociale care au nevoie de ajutor.

La nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Teleorman au fost realizate rezerve de interventie de cate 20 de subofiteri, in cadrul celor cinci subunitati, pentru interventia in caz de necesitate.