Mai multi cititori au semnalat pentru HotNews.ro ca in ultima ora au primit pe aplicatia WhatsApp mesaje - spam de la numere necunoscute care au scop panicarea populatiei in legatura cu posibila furtuna anuntata pentru miercuri in Bucuresti. UPDATE 16.13: Primarul Gabriela Firea, al carei nume era mentionat in mesajul spam, a anuntat ca va face plangere penala.

Mesaj spam pe WhatsAppFoto: Hotnews

HotNews.ro a decis sa nu prezinte mesajul integral, tocmai pentru a nu propaga informatiile.

Codul Penal prevede pedepse cu inchisoarea intre 1 si 5 ani pentru comunicarea de informaţii false. Iata articolul 404 din Codul Penal: "Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani".

Reamintim ca ANM a emis coduri portocaliu si galben de instabilitate atmosferica, intensificari ale vantului si cantitati insemnate de apa. Codul portocaliu este valabil de miercuri, ora 16.00, pana joi ora 10.00 in judetele Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea si Bacau. In Bucuresti, Inspectoratul Scolar a cerut scolilor sa termine cursurile inainte de ora 17.00.