Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Piscu Vechi, judetul Dolj, au depistat noua cetateni sirieni care au incercat sa intre ilegal in tara, ajutati de un cetatean bulgar, care i-a trecut fluviul Dunarea cu o ambarcatiune cu motor, informeaza Politia de Frontiera.

Sirieni care au trecut ilegal Dunarea in RomaniaFoto: Politia de Frontiera

Persoanele in cauza, care au platit unui cetatean de origine araba suma de 8.000 de dolari de persoana pentru a-i ajuta sa ajunga in Germania, au fost predate autoritatilor de frontiera bulgare in vederea continuarii cercetarilor.

In data de 19.09.2017, ora 00.20, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Piscu Vechi, judetul Dolj, au observat, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, 10 persoane care se deplasau dinspre fluviul Dunarea spre digul de protectie.

Imediat, o patrula din cadrul aceluiasi sector a actionat pentru retinerea persoanelor, fiind efectuate somatiile verbale legale. Astfel, au fost retinute 9 persoane (4 barbati, 4 femei si 1 minor) care nu vorbeau limba romana si nu aveau documente de identitate asupra lor.

Una dintre persoane nu s-a supus somatiilor legale, fugind catre o zona impadurita din apropiere si fiind retinuta cateva ore mai tarziu cu sprijinul lucratorilor din cadrul Politiei Municipiului Calafat.

Cu ocazia cercetarilor, politistii de frontiera au stabilit ca cele noua persoane retinute initial sunt cetateni sirieni, cu varste cuprinse intre 10 si 62 de ani, iar cea de-a zecea persoana este cetateanul bulgar Petar A., in varsta de 40 ani.

Cetatenii sirieni au declarat ca au platit unui cetatean de origine araba, pe care l-au cunoscut in Istanbul - Turcia in urma cu aproximativ o luna, suma de 8.000 de dolari de persoana pentru a ajunge in Germania.

Pana la frontiera cu Bulgaria, acestia au calatorit cu un microbuz, de unde au fost preluati si trecuti fluviul Dunarea cu o ambarcatiune cu motor, de catre doua persoane, iar de la malul romanesc au fost preluati de catre cetateanul bulgar Petar A., care urma sa ii ajute sa mearga mai departe. In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat pentru cetatenii sirieni si de complicitate la trecerea ilegala a frontierei de stat pentru cetateanul bulgar, iar cetatenii straini au fost predati, conform protocolului romano - bulgar, Politiei de Frontiera Bulgare in vederea continuarii cercetarilor si identificarii tuturor persoanelor implicate.