Patruzeci de persoane au fost ridicate, miercuri, si conduse la sediul DIICOT din Timisoara, fiind suspectate ca au vandut etnobotanice unor copii care au ajuns in spitale. Drogurile erau cumparate cu moneda Bitcoin, informeaza News.ro.

Potrivit procurorilor DIICOT, politistii au descins miercuri la locuintele unor romi in zona Garii de Nord din Timisoara, pe strada Dunarii si in Calea Bogdanestilor din municipiu, iar 40 de persoane au fost ridicate si duse la audieri.

Anchetatorii spun ca romii erau organizati intr-o filiera prin care aprovizionau cu stupefiante piata din Timisoara, reteaua acoperind 90 la suta din piata de etnobotanice din oras.

Printre cumparatori se aflau si elevi de liceu, iar zeci dintre cei care isi procurau stupefiantele de la retea au ajuns la spital, in urma consumului de etnobotanice.

Reteaua era organizata, spun sursele citate, pe trei segmente, conduse de cate un lider: Dumitru Romeo Strain, zis ¬Americanu¬, Florentin Cenade si Marius Cristinel Robitu.

Marfa era cumparata de la alti doi indivizi din strainatate care achizitionu drogurile de la Darknet, folosind moneda Bitcoin.

Dupa ce au achizitionat etnobotanicele, romii le ambalau in colete care erau trimise prin Posta, la Timisoara, iar de aici erau vandute.

Intre timp, afacerea s-a extins si in Caransebes, judetul Caras- Severin, dar si in Jimbolia, judetul Timis.