​In mijlocul uriasului Parc Municipal Vest se gaseste o fantana arteziana care de putin timp functioneaza. Lucrul ilogic tine insa de faptul ca, in jur, vegetatia este uscata, locurile de joaca s-au deteriorat si nu exista nici macar o cismea cu apa. Parcul Municipal Vest, o investitie de peste 15 milioane euro, a fost dat in folosinta in mai 2016, cu o saptamana inainte de alegerile locale si de atunci lucrurile au mers din rau, in mai rau.

Fantana din Parcul Municipal Vest PloiestiFoto: Hotnews

Vara trecuta parcul a stat neudat si absolut totul s-a uscat. Inca de la inaugurare parcul era in paragina, dar acum arata si mai rau. S-au facut replantari, iar in aprilie au fost puse flori, parcul de langa Gara de Vest ajungand sa mai arate cat de cat a parc acum cateva luni.

Insa cum nu exista angajati suficienti si nici instalatii functionale de irigatii, vara aceasta a mai adaugat dezastrului care se contura inca din 2016. Mai mult, unii oameni sunt speriati de cainii de la stana lipita de parc, accesul este greu si multi risca, traversand peste liniile de cale ferata. Mai mult, noaptea se tin curse ilegale de masini pe soseaua de acces in parc.

Presa locala scrie ca uneori se strang si peste 1.000 de oameni pentru a privi intrecerile, iar pe 10 septembrie a descins si politia care a retinut permisele a opt tineri. Primaria vrea acum sa monteze o bariera pentru a opri acest curse.

Din mai 2016 si pana acum am fost de peste 20 de ori in Parc si in week-end-ul trecut a fost prima oara cand fantana arteizana din mijlocul parcului functiona. Din difuzoare suna si muzica tare, cum se intampla in general in weekend, dar peisajul nu putea sa contrasteze mai tare cu uscaciunea din jur.

Aleile largi sunt napadite de balarii, iarba aproape nu exista, iar terenul este plin de bulgari de pamant, vegetatie uscata, gauri, sobolani si cartite. Exista o sera de mari dimensiuni care incepe sa se degradeze, o scena unde nu a cantat nicio formatie cunoscuta si un asa-numit "centru de excelenta", adica o cladire care sta nefolosita.

La final de august a fost si un incendiu de vegetatie in parc, lucru deloc suprinzator daca tinem cont de ce este acolo.

Cum nu exista paza suficienta, unele lucruri au fost vandalizate. De exemplu exista tobogane rupte la locurile de joaca, iar semnele indicatoare au fost indoite.

De ce s-a ajuns aici? Exista clar o doza de incompetenta si de reavointa. Apoi certurile dintre PSA si PNL Prahova au avut si ele un rol. In plus, fiindca o parte dintre lucrari au fost realizate defectuos au trebuit intocmite rapoarte si expertize, fiind stopate orice alte investitii pentru transformarea locului intr-unul cat de cat dezirabil.

Investitiile totale pentru parcul Municipal au fost de 70 milioane lei, din care aproape 50 milioane au venit din fonduri europene. Insa fiindca termenul de finalizare nu a fost respectat, Primaria a platit lucrarile de dupa acel termen, in valoare de 22 milioane lei.