Un nou termen este programat sa aiba loc miercuri la Curtea de Apel Ploiesti in dosarul in care procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a dat in judecata postul de televiziune Antena 3 si mai multi jurnalisti, potrivit Agerpres.

La termenul anterior, care a avut loc in data de 31 mai, instanta a pus in discutie admisibilitatea cererii de interventie accesorie depusa de firma care detine site-ul "Lumea Justitei" in favoarea jurnalistului Razvan Savaliuc. In urma dezbaterilor, instanta a respins ca inadmisibila aceasta cerere.

Razvan Savaliuc a solicitat termen pentru studierea dosarului si pentru lipsa de aparare, context in care, din nou, avocata lui Kovesi a acuzat partile adverse de tergiversarea cauzei.

Curtea de Apel Ploiesti a amanat judecata cauzei pentru data de 20 septembrie, pentru declararea recursului de catre parti si depunerea dovezilor in acest sens.

Firma care detine site-ul "Lumea Justitei" a declarat recurs fata de decizia instantei, actiunea fiind respinsa definitiv ca nefondata de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Totodata, societatea a fost obligata la plata catre Laura-Codruta Kovesi a sumei de 500 lei, reprezentand cheltuieli de judecata reduse.

In iunie 2014, Laura Codruta Kovesi a dat in judecata Antena 3 si mai multi jurnalisti, reclamand faptul ca in emisiunea "Sinteza zilei" din data de 19 iunie 2014 a fost acuzata ca a musamalizat ancheta in dosarul in care se efectuau cercetari fata de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, si Mircea Basescu.

In actiunea depusa in instanta, Kovesi le-a cerut judecatorilor sa oblige Antena 3 si cinci jurnalisti sa plateasca in solidar suma de un milion de lei, reprezentand prejudiciul creat, dar si cheltuielile de judecata. Kovesi sustinea ca in emisiune au fost prezentate mai multe fapte si au fost facute afirmatii mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine si au adus o grava atingere demnitatii umane.

Procesul se afla in faza de recurs, dupa ce, pe 16 octombrie 2015, Tribunalul Bucuresti a decis ca postul Antena 3, jurnalistii Mihai Gadea, Radu Tudor, Razvan Savaliuc, Bianca Nae si analistul Mugur Ciuvica sa plateasca in solidar daune morale in valoare de 250.000 de lei procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.