Presedintele comisiei parlamentare de control al Serviciului Roman de informatii, Claudiu Manda, a declarat marti, dupa ce fostul colonel SRI Daniel Dragomir a fost audiat, ca acesta a adus mandate de interceptare ale SRI care au fost folosite ulterior de DNA in acuzarea persoanelor de infractiuni de coruptie. Totodata, Manda a spus ca Dragomir a adus si o lista de 65 de persoane care ar trebui audiate de catre comisia de ancheta, dar a subliniat ca fostul colonel a dat si numele unui fost presedinte al Camerei Deputatilor care a avut parte de sprijin mediatic din partea SRI.

HotNews.roFoto: Hotnews

Presedintele comisiei parlamentare de control al Serviciului Roman de informatii, Claudiu Manda, a anuntat ca Daniel Dragomir va fi audiat din nou saptamana viitoare, marti.

"Primul subiect a vizat intelegerea modului in care functiona mecanismul SRI in ceea ce priveste mandatele de ascultare pe presupuse acte de terorism, mandate care se intindeanu pe cate sase luni de zile si care duceau pana la 5 a ani de ascultare, dupa care informatiile erau solicitate de DNA si folosite de DNA in acuzarea persoanelor de infractiuni de coruptie", a spus Manda, care a subliniat ca Dragomir a prezentat mandate de interceptare.

"Ne-a explicat cum functionau lucrurile in 2009-2013, unde ar trebui sa verifice comisia pentru a se edifica", a adaugat seful comisiei de control.

Acesta a mai spus ca al doilea subiect abordat in cadrul audierii a fost reprezentat de "culoarele justitiei", dar subiectul a fost atins doar tangential.

Fostul colonel SRI a adus in sustinerea afirmatiilor sale, potrivit lui Manda, o lista de 65 de persone, care include ofiteri activi si inactivi SRI, persoane din media, persoane politice, persoane mediul economic si care ar trebui sa fie chemate in fata comisiei pentru a proba declaratiile lui Dragomir.

"Comisia urmeaza sa vada ordinea in care vor fi chemate, sa vedem daca suntem in competenta sa chemam la comisie persoane care nu sunt din SRI", a subliniat Manda.

Totodata, seful comisiei de control al SRI a spus ca Dragomir a indicat o persoana politica care a beneficiat de sustinerea mediatica a SRI si ca saptamana viitoare va aduce probe.

"Sunt lucruri pe care nu le pot spune, dar persoana politica despre care Daniel Dragomir spune - si va aduce probe - ca a avut parte de sustinerea angajatilor SRI este un fost presedinte al camerei deputatilor. (...) Nu pot sa va spun in ce perioada a activat", a declarat Claudiu Manda.