Ministrul Educatiei a semnat un contract de colaborare cu Asociatia OvidiuRo, prin care s-a angajat sa faciliteze dezvoltarea de politici publice pentru accesul copiilor la educatie timpurie

de N.O.     HotNews.ro
Marţi, 19 septembrie 2017, 17:55 Actualitate | Esenţial

Programului-pilot "Fiecare copil in gradinita", derulat de Asociatia OvidiuRo, incepand din anul 2010, implementat la ora actuala in 114 gradinite din 15 judete, va avea sprijinul logistic al ministrului educatiei, Liviu Pop, dupa ce demnitarul a semnat un protocol de colaborare cu directorul ONG-ului. Parteneriatul vizeaza facilitarea dezvoltarii de politici publice pentru accesul copiilor la educatie timpurie.

"Principalul obiectiv vizat prin semnarea acestui document este asigurarea sprijinului logistic si metodologic, atat cadrelor didactice, cat si managerilor din unitatile de invatamant prescolar in care se desfasoara programul-pilot. De asemenea, documentul se constituie ca fundament pentru asigurarea cuprinderii tuturor copiilor din grupuri defavorizate in sistemul de educatie timpurie. In acelasi timp, acordul de parteneriat prevede asumarea unui set de actiuni comune care sa faciliteze dezvoltarea de politici publice eficiente in ceea ce priveste accesul acestor copii la educatie timpurie de calitate", arata un comunicat al Ministerului Educatiei.

Potrivit Ministerului Educatiei, activitatile deriva din corelarea masurilor prevazute de Legea nr. 248/2015 privind stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate cu un set de masuri complementare, care s-au dovedit bune practici in cadrul Programului-pilot "Fiecare copil in gradinita". 

"Cele doua parti vor face demersuri privind imbunatatirea cadrului legislativ aferent implementarii acestui program si a Legii 248/2015, si vor actiona, in cazul in care sunt identificate blocaje, pentru a le elimina", mai arata comunicatul Ministerului.

Programul-pilot "Fiecare copil in gradinita" este implementat la ora actuala in 114 gradinite din 15 judete. In cadrul acestuia, 2.600 de copii din familii defavorizate au mers la gradinita si 2.600 de parinti au participat la activitati educationale lunare. 600 de profesori au fost formati in metode de predare centrate pe copil, iar 450 de profesori si 5.200 de copii (cu varste cuprinse intre 3 si 14 ani) au participat la atelierele de vara organizate. 

Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

258 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version