Carti de colorat, carti de filosofie, dictionare, analize gramaticale, materiale auxiliare, editii electronice ale Revistei Gazeta Matematica, carti de arta sau pur si simplu beletristica formeaza incet “Biblioteca pentru Pop”, manifestatie in care oameni din tara, dar si din strainatate cer demisia ministrului Educatiei, dupa ce acesta a interzis materialele auxiliare, a tiparit un manual de sport, dar si in urma greselilor de exprimare ale demnitarului. Biblioteca pentru Pop" a adunat carti precum Triumful prostiei”, de Belinda Cannone, “Cum m-am lasat de gandit”, de Hannes Stein, “Istoria prostiei”, James F. Welles, “Istoria culturala a prostiei omenesti”, de Rath-Vegh Istvan.

Biblioteca pentru PopFoto: Alexandra Badicioiu Matei facebook

Mai multe persoane au mers de la orele diminetii in Piata Victoriei sa ceara demisia ministrului Educatiei, Liviu Pop, in cadrul evenimentului de protest “Biblioteca pentru Pop”. Nemultumiti de decizia ministrului de a interzice materialele auxiliare, de aparitia manualului de Sport, dar si de greselile de exprimare ale demnitarului, participantii au lasat in fata Guvernului cate o carte cu dedicatie pentru Liviu Pop. Protestul va continua pana spre miezul noptii.

“Draga cititorule, aceasta carte a fost donata pentru Biblioteca pentru Pop, dedicata lui Pop Liviu Marian, ajuns printr-o eroare ministru al Educatiei. Iti dorim lectura placuta si cu

folos”, arata o dedicatie pentru ministrul Educatiei, scrisa pe o carte de Ileana Vupescu.

Scriitorul Alex Tocilescu a donat “Bibliotecii pentru Pop” una dintre cartile sale, “Eu et al”, scriind dedicatia “Domnului ministru Liviu Pop, inca o carte pe care n-o va citi. Cu raceala, Alex Tocilescu”.

In Piata Victoriei, apare si mesajul "Pune-ti mana pa carte, sa nu va doara la genunche. Indraznes-te sa crezi in Romania".

Printre cartile “Bibliotecii pentru Pop” se numara “Triumful prostiei”, de Belinda Cannone, “Cum m-am lasat de gandit”, de Hannes Stein, “Istoria prostiei”, James F. Welles, “Istoria culturala a prostiei omenesti”, de Rath-Vegh Istvan.

Liviu Pop a primit mesaje si de la Bruxelles: “Liviu Pop, copiiiiiiiiiii nostri spun sa-ti dai demisia!”, mesajul vizand discursul de inceput de an scolar, cand ministrul a citit un discurs scris cu greseli gramaticale, cuvantul “copiii” fiind scris cu doar doi de “i”.

Protestul inedit, anuntat pe Facebook, se desfasura pe tot parcursul zilei, iar cartile stranse vor fi donate "unor scoli pe care subfinantarea le-a adus in situatia de a nu avea o biblioteca”.