Primarul orasului Targu Bujor, din judetul Galati, Laurentiu Gidei, ii roaga pe cetateni sa-i transmita numerele de telefon pentru a fi alertati de catre el prin SMS cu privire la eventualele fenomene meteorologice imediate sau despre evenimente importante din localitate, el afirmand ca asteapta si infiintarea sistemului national de altertare, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Rog toti posesorii de telefoane mobile, care locuiesc in Tg.Bujor, Moscu sau Umbraresti, sa-mi trimita mesaj in privat cu numarul de telefon si numele! Puteti sa-mi trimiteti si numerele cunoscutilor, rudelor, vecinilor!

Vreau sa pot informa prin sms, la nivel local despre eventualele fenomene meteorologice imediate, despre evenimente importante !

Noi primarii suntem informati primii despre eventuale fenomene meteo grave, ce se vor petrece in zona noastra!

O comunicare eficienta poate preintampina evenimente tragice, ca cele de duminica din zona Timisoara!", arata o postare de pe Facebook a primarului din Targu Bujor

Primarul Laurentiu Gidei a declarat, pentru News.ro, ca anunturile pe care le posteaza de obicei peFacebooknu sunt suficiente si nu ajung la toti oamenii, asa ca a descarcat o aplicatie care ii permite sa trimita anuturile catre un grup de persoane.

Acesta a subliniat ca e bine ca se doreste implementarea unui sistem national de alerta si ca nu il exclude, fiind ambele utile.

Deocamdata primarul dispune de o lista de 400 de numere de telefon de la cetateni, in conditiile in care in orasul Targu Bujor si in localitatile Moscu si Umbraresti sunt circa 5.000 de locuitori.