Alimentarea cu energie electrica a fost reluata pentru aproximativ 80% dintre consumatorii afectati in urma furtunii de duminica din judetele Timis, Caras-Severin, Hunedoara si Arad, in prezent in teren fiind prezente peste 100 de echipe de interventie. Aproximativ 230.000 de consumatori din cele patru judete au fost afectati in urma furtunii de duminica.

Urmarile furtunii de la TimisoaraFoto: AGERPRES

"E-Distributie Banat a reluat alimentarea cu electricitate a circa 81% din clientii pentru care furnizarea a fost afectata de furtuna. Ca urmare a eforturilor echipelor E-Distributie Banat si ale contractorilor, inclusiv in cursul noptii, a fost reluata alimentarea cu electricitate pentru un numar estimat de circa 182.000 de clienti. La aceasta ora intervin un numar de 107 echipe, din care 82 ale E-Distributie Banat si 25 ale firmelor contractoare. Acestea au ca prioritate interventia la avariile inregistrate pe liniile de inalta si medie tensiune, care alimenteaza un numar mare de clienti, cu accent pe remedierea stalpilor de beton rupti si a celor de metal indoiti, in special in judetul Timis, dar si in Caras-Severin, Hunedoara si Arad", se arata intr-un comunicat de marti al Enel Romania, citat de Agerpres.

26 de echipe de interventie ale E-Distributie Muntenia si E-Distributie Dobrogea au fost trimise pentru a sprijini eforturile de reluare a alimentarii cu electricitate in zonele afectate de furtuna, aflate in aria de activitate a E-Distributie Banat.

Operatorul de distributie lucreaza in continuare conform procedurilor situatiei de urgenta, nivel 2: "Cooperam cu autoritatile care au atributii in situatii de urgenta si care au sprijinit interventia echipelor E-Distributie Banat, de exemplu, prin deblocarea drumurilor. Este de mentionat ca in regiune s-au produs conditii meteo exceptionale, extreme, a caror violenta a afectat functionarea retelelor de electricitate, ca urmare a vantului puternic care a atins peste 100 km/h. 13 stalpi de inalta tensiune, peste 30 de stalpi de medie tensiune si nenumarate conductoare rupte sunt doar cateva dintre efectele conditiilor meteo extreme din zona Banat."