Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat luni, in plenul Senatului, incercand sa raspunda criticilor legate de greselile de exprimare care i se imputa, ca in viata exista greseli si erori si "greselile se pot corecta, dar erorile nu", potrivit news.ro.

Liviu PopFoto: Facebook-Liviu Pop

"Mi s-au adus nenumarate reprosuri in ultimele luni de cand am preluat conducerea acestui minister, multe dintre ele de ordin personal, cum scriu, cum ma exprim. Nu voi incerca sa ma disculp. In viata, ca si in politica, exista greseli si exista erori. Este esential insa faptul ca greselile se pot corecta, erorile nu", a declarat Liviu Pop in fata senatorilor.

El a explicat ca la cursurile facultatii de matematica se vorbeste si despre erorile statistice care sunt de doua feluri: sistematice si nesistematice, iar intre acestea din urma se disting erorile de tipul trei, care se refera la actul de a incerca sa rezolvi exact o problema gresit formulata.

"Cand comiti erori de tipul trei, erorile nu mai sunt individuale, ci mai grav, colective si persistente in timp. Iata de ce imi asum criticile relative la greseli. Dupa puterile mele incerc sa le corectez, dar consider ca este esential sa evit erorile care duc la efecte colective si persistente in timp. De aceea va spun ca pana nu vom putea garanta un continut de calitate, nu vom pune pe masa elevilor orice si oricand", a explicat Liviu Pop.