Politistii ieseni au demarat cercetari in cazul unui copil de doua luni caruia i s-a facut rau in timpul slujbei de botez si a murit la scurt timp, la spital. Incidentul s-a petrecut la o biserica din localitatea Ciurea, scrie news.ro.

O familie a venit la biserica pentru a-si boteza copilul in varsta de doua luni, iar anchetatorii sustin ca micutul a plans pe tot parcursul slujbei.

Mama copilului i-a dat sa manance, iar ceremonia religioasa a continuat, baiatul fiind scaldat in cristelnita, potrivit traditiei.

Cand a fost scos din apa, parintii copilului au constatat ca micutul nu mai respira, astfel ca au fost incepute manevrele de resuscitare.

A fost chemata si o ambulanta, copilul fiind dus la Spitalul 'Sfanta Maria' din Iasi. Bebelusul a murit la spital, iar politistii au demarat cercetari in acest caz.

"Va fi efectuata necropsia, in urma careia vor fi stabilite cauzele decesului. Nu se poate spune deocamdata ca moartea a survenit prin inec, in momentul in care a fost introdus in cristelnita. Asta se va stabili in urma necropsiei. Am inceput cercetari in acest caz", a declarat luni purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Iasi, Anca Vajiac.