Fostul director al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM), Aurel Saramet, nu poate justifica o avere de peste un milion de euro, arata un comunicat de presa al Agentiei Nationale de Integritate. In acest sens, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate in perioada exercitarii functiei acestuia.

Aurel Saramet, conferinta 1 iulieFoto: Hotnews

"Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta unei diferente nejustificate, in cuantum de 4.868.494 Lei (aprox. 1.058.828,62 Euro), intre averea dobandita si veniturile realizate de catre Saramet Aurel in perioada exercitarii functiei publice", anunta ANI, care a subliniat ca a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate in perioada exercitarii functiei.

Potrivit ANI, Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiaza (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum si despre existenta diferentelor semnificative. Saramet Aurel nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Aurel Saramet a detinut functia de director in cadrul Fondului National de Garantare a Creditelor Pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii in perioada 20 decembrie 2004 - 06 noiembrie 2013.

ANI isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare.