Ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus la Timisoara ca exista discutii cu operatorii de telefonie mobila pentru identificarea unor solutii de avertizare prin SMS, in situatii de urgenta, iar azi la ora 15.00 va fi intrunit un comandament de urgenta la care va fi prezent si premierul Mihai Tudose.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Noi am vorbit cu ceva vreme in urma, cand faceam exercitiile de alertare a populatiei, despre identificarea unor solutii pentru un sistem de avertizare rapida a populatiei. Sunt discutii cu operatorii de telefonie mobila ca, in afara de sirene, sa existe avertizare cu niste mesaje tip SMS, prin care sa se dea si instructiuni despre cum poti actiona in situatii limita de genul acestora. In acest moment, la Guvern, la solicitarea premierului Tudose, exista o intalnire cu reprezezantii ANCOM si cu specialisti de la nivelul ministerelor care au competenta in domeniu, asteptam sa vedem care este feedback-ul, a spus Carmen Dan, ministrul de interne, prezenta la Timisoara, pentru a discuta cu autoritatile locale despre efectele furtunii de duminica seara.

Totodata, Carmen Dan a amintit ca anul trecut DSU a lansat o aplicatie prin care sunt transmise in timp real informatii despre fenomenele meteo periculoase.

La acest moment, ar exista aproximativ 100.000 de utilizatori.

Potrivit ministrului de Interne, ar fi in jur de 137 de persoane ranite, dar numarul acestora este dinamic si se fac in continuare evaluari.

Totodata, Carmen Dan a spus despre victimele aflate in spital ca o fetita este in perioada critica, iar un baietel se afla in stare stabila.

"Imi doresc sa se insanatoseasca amandoi, ceilalti pacienti sunt cei care au avut probleme, internati pe sectii. O doamna asteapta o interventie, in rest nu au fost nevoie de interventii chirurgicale", a spus Dan despre starea ranitilor din Timisoara.